Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Viitorul şef al statului trebuie să fie un preşedinte "al României", al intereselor acestei ţări, şi nu al partidelor care îl susţin, a spus Alexandru Athanasiu, duminică, la Antena 3.

"Avem nevoie de un preşedinte , un pronume posesiv, o categorie gramaticală care ascunde foarte mult. Din păcate, noi încă n-am avut un preşedinte al României, în sensul pe care-l dau eu, să fie recunoscut ca fiind al României, adică al intereselor cetăţenilor.

Un preşedinte al României trebuie să nu fie preşedinte al partidelor care-l susţin, ci al cetăţenilor ţării", a comentat prof. Alexandru Athanasiu, duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

De asemenea, Athanasiu a adăugat că, în ultimii 10 ani, noi nu am avut un preşedinte al românilor, ci al mitocănizării.

"El (Traian Băsescu - n.r.) nu a fost preşedintele României, ci al mitocănizării vieţii publice în România la paroxism. (...) Trăim în acest exces de 10 ani, n-a construit nimic durabil în sistemul politicilor publice, nu a adus un în învăţământ, a poleit cuvinte bombastice, preluarea de modele care nu aveau nici o legătură cu România (spre exemplu, liceul de trei ani), a conchis Athanasiu.