Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va transmite o scrisoare fiecărui deputat în parte, prin care le va solicita să respingă ordonanţa de urgenţă privind introducerea accizei la combustibil. În prealabil, şeful statului i-a transmis o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, prin care arată că taxa pe carburant este introdusă doar pentru a asigura fonduri la dispoziţia lui vicepremierului Liviu Dragnea.


„În cursul zilei de astăzi sau cel mai târziu mâine, voi transmite o scrisoare, cu acelaşi conţinut şi aceleaşi argumente, fiecărui parlamentar membru al Camerei Deputaţilor. Această acţiune are rolul de a atenţiona că politica fiscal bugetară este greşită şi că nu putem avea un buget mai mare cu 17 miiarde de lei faţă de execuţia bugetară a anului trecut“, a anunţat Băsescu, într-o nouă declaraţie de presă.

Şeful statului a acuzat Guvernul Ponta de minciună în ce priveşte destinaţia banilor colectaţi din acciză. „Abordarea mea este reducerea cheltuielilor excesive din bugetul de stat, pentru a se evita taxa suplimentară pe combustibil, cu atât mai mult cu cât Guvernul se află într-o minciună continuă“, a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, miercuri, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o scrisoare prin care îi solicită respingerea prevederilor referitoare la acciza de 7 eurocenţi din proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 111/2013.
Integral pe Adevărul