Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autorităţile din China au confirmat existenţa, în clădirile guvernamentale din Hong Kong, a bacteriei care cauzează legioneloza, aşa numita "boală a Legionarului", o formă a pneumoniei.

Oficiali din Sănătate au început o investigaţie luna trecută, după ce un ministru a fost spitalizat, fiind suspectat că are această boală, relatează BBC News.

În urma analizelor de laborator, s-a dovedit că nivelul bacteorologic se situează la un nivel de peste 14 ori mai mare decât limitele normale.

Experţii au colectat mostre de apă din mai multe zone ale noului complex şi au confirmat prezenţa bacteriei. Testele au ieşit pozitive inclusiv pe mostrele de apă luate din toaleta folosită de premierul Donald Tsang.

Un reprezentant al autorităţilor medicale a declarat însă că nu este necesar ca oficialii să stea departe de noile clădiri. Noul complex, care a costat 708 milioane de dolari, a fost deschis în august.

Ce este boala legionarilor

Legioneloza este o boală infecţioasă potenţial mortală cauzată de bacterii aerobe Gram-negative din genul Legionella. Peste 90% din cazurile de legioneloză sunt cauzate de Legionella pneumophila, un organism acvatic care trăieşte la temperaturi de 25–45 grade Celsius, cu o temperatură optimă la circa 35 grade Celsius.
Integral pe Jurnalul Național