Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Spaniolul Rafael Nadal s-a calificat în finala de la Australian Open după ce l-a învins pe trei seturi pe Roger Federer, unul dintre rivalii săi tradiţionali.


Rafael Nadal s-a impus în disputa cu Roger Federer şi s-a calificat în finala primului Grand Slam al anului, pe care o va disputa contra unui alt elveţian, Stanislas Wawrinka.

Spaniolul a câştigat primul set la tiebreak, apoi i-a luat un break lui Federer. În setul al treilea, elveţianul a avut un moment de tresărire, revenind de la 0-2, însă a cedat în cele din urmă. Scor final 7-6, 6-3, 6-3 în favoarea numărului 1 mondial.

Nadal îl conduce acum pe Federer cu 23-10 la întâlnirile directe.

Pentru Nadal va fi a 19-a finală de Grand Slam a carierei. Până acum, a câştigat 13 şi a pierdut 5. La Australian Open, palmaresul finalelor este egal: Rafa a pierdut în 2012 în faţa lui Djokovici şi a câştigat în 2009 cu Federer.
Integral pe Adevărul