Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Apple reuşeşte pe final de 2013 cea mai mare mutare din istoria sa. Compania americană ajunge la o înţelegere cu cel mai mare operator al Chinei şi al lumii, obţinând acces la o piaţă de sute de milioane de potenţiali clienţi. Cât de mult poate creşte compania lui Steve Jobs?


Apple îşi va vinde telefoanele prin China Mobile începând cu anul viitor. Este cel mai mare operator telecom al lumii, cu circa 760 de milioane de utilizatori, iar recent şi-a anunţat noua infrastructură pentru 4G. Mişcarea este atât de mare pentru Apple, încât şi dacă vinde doar pentru 10% din clienţii China Mobile, americanii îşi dublează într-o singură ţară vânzările reuşite în întreaga lume în ultimul trimestru (aproximativ 33 milioane telefoane), notează GigaOM. Negocierile cu China Mobile durează de cel puţin un an, dar zvonurile sunt vechi de câţiva ani buni.

Pentru a pune şi mai mult în perspectivă importanţa parteneriatului dintre cele două companii, China Mobile are de două ori mai mulţi clienţi decât populaţia Statelor Unite ale Americii, acolo unde Apple vinde cel mai bine. Telefoanele americanilor vor fi lansate în China prin acest operator abia din 17 ianuarie 2014, dar pe 25 decembrie începe perioada precomenzilor. Iar până la finalul acestui an, noua reţea 4G a China Mobile va fi disponibilă în 16 oraşe, printre care Beijing, Shanghai şi Shenzhen. Până la finalul anului viitor, vor fi 350 de oraşe.
Integral pe Adevărul