Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UDMR nu mai este pe placul preşedintelui Traian Băsescu. Acesta a atacat dur principalul aliat al PDL la guvernare, criticînd Uniunea pentru faptul că s-a opus noii legi a Sănătăţii şi proiectului de reorganizare administrativă. Teama unui ministru şi a unui partid sunt motivele pentru care nu este pusă în dezbatere publică Legea sănătăţii. Mai exact, în opinia preşedintelui, amânarea este cauzată de „traficul de influenţă făcut de baronii din sistem“.

Potrivit MEDIAFAX, într-o declaraţie susţinută la postul public de radio Traian Băsescu a făcut un „apel la politicienii din UDMR să înţeleagă că sunt politicieni care servesc România, şi nu politicieni care blochează eforturile de reformare a statului român“. „La fel cum s-a făcut o lege a educaţiei, o lege modernă, la fel avem nevoie de o nouă lege a sănătăţii. Sigur, înţeleg şi opoziţia unora, ea este tot rezultatul concluziilor unui raport al unei comisii prezidenţiale. Ce trebuie înţeles însă este că acest sistem s-a dovedit extrem de vulnerabil din punctul de vedre al controlării costurilor“, a declarat şeful statului, citat de ZIUA VECHE.

El a explicat că proiectul de lege a sănătăţii este de multă vreme gata, iar singurul motiv pentru care el nu a intrat în dezbatere publică nu poate fi decât traficul de influenţă făcut de „baronii“ sistemului de sănătate şi de cei ai sistemului de distribuţie a medicamentelor, anunţă JURNALUL NAŢIONAL. „Teama, pentru că aici este o teamă, a unui ministru, a unui partid, de a pune legea în dezbatere publică nu arată decât un singur lucru: le e teamă de ce se va vedea în comparaţie între ceea ce este acum şi cum ar putea fi sistemul“, a mai spus şeful statului, potrivit GÂNDUL.