Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Roşia Montană este o altă problemă. Este un proiect care stă prin diverse sertare ale guvernelor de vreo 14 ani. Eu am făcut o chestie pe care n-a mai făcut-o nimeni. Am luat proiectul şi l-am pus pe masă. Moment în care s-au văzut multe lucruri. Câteva dezinformări s-au spulberat. Câteva detalii s-au lămurit. S-au văzut şi lucruri politice. Recunosc că m-a afectat lipsa de solidaritate a lui Crin. A fost un subiect pe care l-am dezbătut. Am văzut cum s-a încercat deturnarea acestor proteste. Nu mă deranjează ideea că proiectul va fi respins, mă deranjează că în România nu facem proiecte mari de teama drobului de sare."

"Alegerile prezidenţiale vor fi extrem de personalizate. Dacă Crin va continua să vorbească de rău despre PSD, probabil că baronii locali vor mai ridica pedala de pe acceleraţie, dar eu sper să nu o facă. Crin trebuie să îi reprezinte şi pe alegătorii PSD şi pe cei ai PSD şi pe cei ai UDMR şi pe cei ai PP-DD. De 10 ani avem un preşedinte care doar al lui. Vreau din 2014 să avem un preşedinte al tuturor. Şi al celui care nu vrea să voteze."

"Nu văd foarte posibil un asemenea scenariu. Dacă, la un moment Crin nu va mai vrea să candideze, am putea să căutăm împreună, dar nu cred că se pune problema."

Despre gazele de sist: "Aici cred că avem clar de ales. Ori le importăm, ori le producem noi. Doi. Condiţii de mediu le respectăm. Trei. Aţi văzut, zilele trecute Chevron a semnat un contract cu Ucraina. Un contract de 10 miliarde. Noi nu vrem la noi dar se face peste graniţă de noi. Patru. Sunt foarte hotărât să continuăm să informăm oamenii, să nu îi lăsăm să fie manipulaţi"


"Toate ţintele lui Traian Băsescu au fost puse pentru că nu l-au interesat. A lăsat totul pentru 2015, când domnia sa nu va mai fi la Cotroceni. Chiar cred că asta a avut în minte, o idee să facă rău: "A, da? Ia să vă văd pe voi, ăştia care veniţi după mine, ce faceţi. Vă las şapte bombe în dulap şi deschideţi dulapul acum."

"Priorităţile guvernării. Dreptate pensionarilor. Am reuşit acest lucru. Nu numai că le dăm înapoi, dar le şi mărim. Bugetari. Nu doar că nu tăiem salarii, dar chiar le mărim la câteva categorii ţintite, cum sunt medicii rezidenţi. Aici e vorba despre nişte burse, nu direct a salariilor. Sper să reuşim circa 150 de euro, adică exact cât au salariu în acest moment. Banii aceştia sunt, în primul rând, în semn de respect. 15.000 de medici rezidenţi care vor primi o bursă de 150 de euro."

"Ce bani mai avem vreau să sprijinim mărirea veniturilor. Oricum se măresc pentru TOŢI cei cu salariu minim. Profesori debutanţi. De ce? Pentru că trebuie să îi convingi pe tineri să meargă pe o carieră specială. Pentru ceilalţi - o să plătim 2 miliarde hotărâri judecătoreşti de pe vremea lui Boc. Încercăm să aducem pe toată lumea la nivel de venit cât mai apropiat."

"Avem nişte mari proiecte de infrastructură de care România se sufocă. Comarnic - Braşov. Vreau să continuăm Autostrada Transilvania. Sibiu - Braşov este prevăzut în următorul exerciţiu financiar. Se va lega când va fi Comarnic - Braşov. Ideea este să ai semnat Comarnic - Braşiv şi atunci are sens să continui de la Sibiu spre Braşov."

"Chiar am vrut să facem dreptate. Oamenilor li s-au făcut nedreptăţi. Pe mandatul meu, nu va tăia nimeni pensii şi salarii. TVA nu va creşte, nici cota unică."