Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu mai puţin de trei sferturi dintre micii întreprinzători susţin că vor fi afectaţi de decizia guvernului de a majora salariul minim pe economie de la 670 lei până la 700 de lei pe lună, reiese dintr-un sondaj realizat de site-ul IMMRomânia.ro, portalul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Astfel, dintre cei care spun că vor fi afectaţi 12,5% declară că dificultăţile vor fi într-atât de mari încât vor fi nevoiţi să recurgă la concedierea unor angajaţi. Majoritatea, însă, 57,5% dintre cei care se declară afectaţi de creşterea salariului minim la 700 lei, spun că efectul principal va fi creşterea cheltuielilor cu salariile.

Un sfert dintre participanţii la sondaj spun, însă, că decizia Guvernului nu va avea niciun efect. De altfel, întrebaţi care este în acest an salariul minim din compania lor, 22,5% dintre micii întreprinzători au afirmat că cele mai mici lefuri acordate angajaţilor depăşesc 700 lei.


Dintre cei 77,5% care au avut salariul minim mai mic de 700 lei, 62,5% aveau trecut pe cartea de muncă salariul minim pe economie de 670 lei.

Integral pe CapitalComentarii

Vasile Braileanu De vina pentru salariile mici sunt salariile angajatilor la stat care sunt... proportionale dar nu sunt salariul minim. Si, de vina mai sunt si impozitele pe salarii, singurele impozite semnificative incasate de stat. Statul corupt este incapabil sa impoziteze bancile si firmele mamut gen super market-uri.

18 decembrie 2011 21:34

Românii sunt mințiți și batjocuriți! Românii sunt batjocuriți. Dacă PIB-ul României fluctuează undeva între 7500 și 8500 dolari pe cap de locuitor, asta însemnând că economia românească produce așa cum e ea, 7500-8500 dolari pe cap de locuitor. Raportat la cifra PIB-ului, salariul minim și pensia minimă sunt o foarte mare bătaie de joc la adresa națiunii. Asta având în vedere și marea majorare recentă a salariului minim de la 670 lei la 700 lei. Oare cât timp va mai putea fi păcălită națiunea română de acești ipocriți care acum prin guvernarea lor duc țara de râpă?

17 decembrie 2011 23:35

Valentin Severineanu Apoi dragi tOVARASI, acum prin acest material vreti a cauta sa condamnati faptul ca salariile s-au marit? De v-ar satura pamantul, ca Dumnezeu nu reiseste, sau mazgalitorul articolului, are o singura tinta transmisa de sus, sa dea pe gicaCONTRA?

17 decembrie 2011 14:21

Anticacanar Daca este asa sa plece in pmamilor de unde au venit . Cu cacanari nu poti face nimica si de acea este mai bine in pml . Sindicatele in Romania sunt au fost si probabil vor fi simple obiecte de decor , si bineinteles ca si ele au fost sint si probabil vor fi conduse si controlate de cacanari .

17 decembrie 2011 12:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.