Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu mai puţin de trei sferturi dintre micii întreprinzători susţin că vor fi afectaţi de decizia guvernului de a majora salariul minim pe economie de la 670 lei până la 700 de lei pe lună, reiese dintr-un sondaj realizat de site-ul IMMRomânia.ro, portalul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Astfel, dintre cei care spun că vor fi afectaţi 12,5% declară că dificultăţile vor fi într-atât de mari încât vor fi nevoiţi să recurgă la concedierea unor angajaţi. Majoritatea, însă, 57,5% dintre cei care se declară afectaţi de creşterea salariului minim la 700 lei, spun că efectul principal va fi creşterea cheltuielilor cu salariile.

Un sfert dintre participanţii la sondaj spun, însă, că decizia Guvernului nu va avea niciun efect. De altfel, întrebaţi care este în acest an salariul minim din compania lor, 22,5% dintre micii întreprinzători au afirmat că cele mai mici lefuri acordate angajaţilor depăşesc 700 lei.


Dintre cei 77,5% care au avut salariul minim mai mic de 700 lei, 62,5% aveau trecut pe cartea de muncă salariul minim pe economie de 670 lei.

Integral pe Capital