Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Poliţiştii implicaţi în incidentul petrecut într-o benzinărie pe A1 au depus plângere penală la Parchetul Curţii de Apel Piteşti împotriva magistratului. Gabriel Apostol este acuzat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi sfidarea organelor judiciare.

Plângerea penală a poliţiştilor împotiva magistratului a fost depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, având în vedere calitatea de magistrat a părţii reclamate, surse judiciare declarând că există cinci martori. Unul dintre aceştia a declarat că judecătorul le-ar fi adresat agenţilor cuvinte jignitoare, iar ulterior a început scandalul în timpul căruia magistratul a căzut şi s-a lovit. Unul dintre cei doi lucrători ai Poliţiei Autostrăzi implicaţi în incident spune că se va prezenta la medicul legist pentru eliberarea unui certificat.

_ _ _ _ _

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi, să sesizeze Inspecţia Judiciară pentru a face verificări privind implicarea judecătorului Gabriel Apostol, preşedintele Secţiei penale de la Judecătoria Piteşti, în incidentul din carea avut loc într-o benzinărie de pe Autostrada A1.

Judecătorul Apostol susţine că a fost lovit cu pumnii şi picioarele şi dat cu capul de gresie de către doi agenţi ai Poliţiei Autostrăzi, într-o benzinărie de pe Autostrada A1, unde oprise să bea o cafea.

Magistratul susţine că se întorcea duminică seara din Capitală spre casă, împreună cu fetiţa sa în vârstă de şapte ani, iar în benzinărie ar fi exclamat "Miliţia", într-o discuţie cu fiica sa. Ulterior, el ar fi fost atenţionat de către doi agenţi care se aflau în barul benzinăriei şi care i-ar fi reproşat că i-a jignit prin această expresie şi că le-ar fi vorbit la "per tu".

Judecătorul mai spunea că la un moment dat le-a arătat celor doi poliţişti legitimaţia de serviciu, iar atunci aceştia i-au scos cătuşele şi l-au lăsat să plece.

Avocatul magistratului spune că incidentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere ale unităţii şi se poate observa că judecătorul nu a lovit şi nu a ripostat la lovituri.

"Incidentul a fost în interiorul benzinăriei, iar clientul meu nu se cunoştea cu cei doi agenţi de la Poliţia Autostrăzi. S-au început cercetările în acest caz, noi am şi fost solicitaţi să venim la benzinărie pentru a asista la cercetarea la faţa locului, dar când am ajuns la kilometrul 80 anchetatorii plecaseră de acolo. Există imagini de pe camerele de supraveghere ale benzinăriei de pe A1 din care rezultă că a fost o încătuşare forţată. Clientul meu nu a lovit şi nu a ripostat la lovituri, dar a fost trântit la pământ şi încătuşat în prezenţa fetiţei sale", a declarat Alin Anton, avocatul magistratului Gabriel Apostol, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Poliţiei Argeş spun că această cauză a fost declinată spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Integral pe România Liberă