Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că România trebuie să se împrumute cu 16 miliarde de Euro în 2012, respectiv 13,5 miliarde pentru rostogolirea datoriilor anterioare şi 2,5 miliarde pentru finanţarea deficitului de 1,9 din PIB."Intenţia este să împrumutăm cât mai puţin Şi aşa trebuie să împrumutăm 13,5 miliarde de Euro pentru a rostogoli datoriile anterioare. Deficitul de 1,9 procente mai înseamnă încă 2,5 miliarde, ceea ce înseamnă că România trebuie să se împrumute de pe pieţe - internă şi externă - 16 miliarde de Euro anul viitor", a spus şeful statului.

El a precizat că datoriile la care s-a referit şi pentru care România se va împrumuta în 2012 nu au fost făcute de Guvernul actual.

"Ce n-aş vrea să speculaţi, dacă nu ştiţi cumva exact: nu sunt datorii făcute de acest Guvern. Banii de la Fond - aceia au alt regim. Vorbim de datoriile pe termen scurt rostogolite continuu din 2007-2008.
Integral pe Money.roComentarii

Adi-Canada Eu de mult am cedat psihic si i-am lasat in plata domnului. Din munca , salariul si impozitele mele nu o sa` plateasca` ei datoriile facute tot de ei. Si nici nu o sa` trimit bani in tara` ca sa` se bucure guvernantii ca` imi ciupesc si de acolo ceva banuti ca sa` traiasca` si mai bine. Succes in tranzitie !

12 decembrie 2011 16:10

marin aaaaaaaa pai daca e asa sa le plateasca cine le-a facut,eu unu nu platesc frate nimic,sunt de 8 ani in occident si nici ca am de gand sa platesc luxul in care se zbate conducatori nostri. sa plateasca copiii de bani gata ,sa mearga la munca si sa dea inapoi. ma doare in p--a de datoria romaniei.pa

12 decembrie 2011 12:21

@ cosma racoare Dacă vei citi cu atenție despre datoria Totală a României la acest moment vei vedea că este circa 120 miliarde euro. Oricum datele prezentate pe diferite site-uri de presă menționează mai mulți termeni despre această datorie, respectiv datoria pe termen scurt, pe termen lung, etc. Oricum, eu am făcut calcule de la momentul în care datoria era 90 miliarde euro, am adăugat împrumuturile făcute în ultimele 16-18 luni de zile și am ajuns la cifra de 120 miliarde euro, care e aproximativă, dar e aproape de cea reală. Datele despre datoria externă națională se vor mai actualiza periodic, dar ele trebuiesc urmărite, deoarece acei bani care se vor adăuga la împrumuturi se vor cheltui de către guvern. Cele bune!

12 decembrie 2011 11:41

@ cosma racoare Dacă vei citi cu atenție despre datoria Totală a României la acest moment vei vedea că este circa 120 miliarde euro. Oricum datele prezentate pe diferite site-uri de presă menționează mai mulți termeni despre această datorie, respectiv datoria pe termen scurt, pe termen lung, etc. Oricum, eu am făcut calcule de la momentul în care datoria era 90 miliarde euro, am adăugat împrumuturile făcute în ultimele 16-18 luni de zile și am ajuns la cifra de 120 miliarde euro, care e aproximativă, dar e aproape de cea reală. Datele despre datoria externă națională se vor mai actualiza periodic, dar ele trebuiesc urmărite, deoarece acei bani se vor cheltui de către guvern. Cele bune!

12 decembrie 2011 11:40

cosma racoare Tocmai am citit ca datoria externa a Romaniei este de aproape 100 miliarde de Euro !!!!! In 22 de ani au ajuns la aceasta suma incredibila !!!!! Poporul roman ar trebui sa stie in detaliu cum s-a folosit aceasta suma in 22 de ani !!!!! Ar trebui sa facem rost de un CD cu toti romanii care au depusi bani in Elvetia sa-i depistam pe evazionisti !!!! Germania a cumparat un astfel de CD cu numele celor care aveau bani depusi acolo si nu plateau impozit.

12 decembrie 2011 11:29

cosma racoare Multumesc pentru raspuns . Am sa incerc sa gasesc.

12 decembrie 2011 11:21

@ cosma racoare Date concrete despre datoria externă națională romănească se pot găsi pe Curs de guvernare, respectiv www.cursdeguvernare.ro, ziarul Financiar, www.zf.ro, ziarul Capital, www.capital.ro. Dacă te duci pe Google.RO și scrii în căsuța de căutare cuvântul datoria externă a României e imposibil să nu găsești și alte locuri unde sunt prezentate date statistice despre acest lucru. Respectiv www.google.ro. Succes!

12 decembrie 2011 11:11

cosma racoare Unde se poate citi informatia despre datoria totala pe care o are Romania la ora actuala ??? Sunt curios din aceasta suma de 16 miliarde cat sa va duce in buzunarele panaramelor care ne conduc si ne-au condus ??? 60-120 de miliarde datorie - unde s-au dus banii astia ??? Pe autostrazi, infrastructura , sistemul de sanatate , ??? Cate miliarde au ajuns in conturile panaramelor responsabile cu adnministrarea lor ????

12 decembrie 2011 11:00

Către Prof . Univ . Dr . Aurelian Minculescu Fraza de la finalul comentariului tău, respectiv ”Supertare performanta clasei politice romanesti .”; nu e cea potrivită. Nu clasa poltică romănească a reușit performanța nefastă menționată de tine. Drumul spre falimentul țării este performanța actualei guvernări, care din 2008 și până acum a dublat datoria externă națională, reușind să crească această datorie cu 60 miliarde euro. Sper că observația mea e acceptabilă și corectă. Iar actuala guvernare e formată dintr-o majoritate mare PDL plus UNPR și UDMR, plus câțiva minoritari naționali care-și vând voturile netrebnicilor portocalii PDL. Cele bune!

12 decembrie 2011 10:36

Către Prof . Univ . Dr . Aurelian Minculescu Aurele! Pentru că ai zis că sunt cool, nu o să te mai șifonez. Semnează Traian. Toate cele bune!

12 decembrie 2011 10:29

Frumos se rostogolesc minciunile băsesciene! Frumoase cuvinte. Rostogolirea datoriilor. Aiurea! Oare cine mai crede aceste basme băsesciene? Probabil că foarte puțină lume. Dacă datoria externă totală a României la momentul preluării guvernării de către PDL în 2008 era 60 miliarde euro, acum această datorie externă națională românească totală este circa 120 miliarde euro și continuă să crească cu circa 1,5 miliarde euro lunar. Băsescu zice că țara TREBUIE să se împrumute cu cifra respectivă. Minciună sfruntată. La momentul în care datoria externă a țării era numai 90 miliarde euro, Băsescu ia decizia în cadrul CSAT ca să se achiziționeze un lot de avioane militare americane moderne F 16. TREBUIA așa ceva? De avioane militare avea nevoie România la momentul în care datoria externă era crescută deja cu 30 miliarde euro de către actuala guvernare? Cum mama dracului datoriile ptr. care se va împrumuta România în 2012 nu sunt făcute de actuala guvernare? Între anii 1990-2008 România a acumulat în cei 18 ani de zile o datorie de 60 miliarde auro, iar din 2008 și până în prezent datoria externă națională românească a crescut în numai 3 ani de zile cu încă 60 miliarde euro. Iar Băsescu ne spune povești nemuritoare de Frații Grimm. Să fim serioși! Ciuma portocalie numită PDL si actuala coaliție de guvernare în frunte cu Băsescu TREBUIE să dispară definitiv de pe scena politică românească. Să se ducă unde-a înțărcat mutu iapa! De Ion Creangă!

12 decembrie 2011 10:27

Prof . Univ . Dr . Aurelian Minculescu Ca sa ajunga la nivelul maxim de imprumut de 60% din PIB , Romania mai poate imprumuta 18 miliarde de euro . Daca anul viitor vom lua 16 miliarde mai putem lua inca 2 miliarde in 2013 . Practic din februarie - martie 2013 Romania intra in faliment . Supertare performanta clasei politice romanesti .

12 decembrie 2011 10:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.