Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că România trebuie să se împrumute cu 16 miliarde de Euro în 2012, respectiv 13,5 miliarde pentru rostogolirea datoriilor anterioare şi 2,5 miliarde pentru finanţarea deficitului de 1,9 din PIB."Intenţia este să împrumutăm cât mai puţin Şi aşa trebuie să împrumutăm 13,5 miliarde de Euro pentru a rostogoli datoriile anterioare. Deficitul de 1,9 procente mai înseamnă încă 2,5 miliarde, ceea ce înseamnă că România trebuie să se împrumute de pe pieţe - internă şi externă - 16 miliarde de Euro anul viitor", a spus şeful statului.

El a precizat că datoriile la care s-a referit şi pentru care România se va împrumuta în 2012 nu au fost făcute de Guvernul actual.

"Ce n-aş vrea să speculaţi, dacă nu ştiţi cumva exact: nu sunt datorii făcute de acest Guvern. Banii de la Fond - aceia au alt regim. Vorbim de datoriile pe termen scurt rostogolite continuu din 2007-2008.
Integral pe Money.ro