Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dinel Staicu a fost reţinut, marţi seară, de procurorii anticorupţie. Procurorii vor propune instanţei arestarea preventivă a lui Staicu, informează Mediafax.

Dinel Staicu este urmărit penal pentru dare de mită, în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoiu de Curtea de Apel Bucureşti. Judecătoarea este acuzată că ar fi luat bani pentru a-i anula lui Staicu condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită în dosarul BIR.

Dinel Staicu a recunoscut, marţi, mita dată în dosarul judecătoarei Cîrstoiu, însă a spus că de acest lucru s-ar fi ocupat fratele său.

Fratele lui Dinel Staicu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în dosarul judecătoarelor de la Tribunalul Bucureşti, acuzate de corupţie. Marian Staicu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache.

Potrivit anchetatorilor, în februarie 2013, Marian Staicu ar fi dat 80.000 de euro celor două judecătoare, care, în schimb, au lăsat să se creadă că au influenţă asupra colegilor judecători, pentru a-i determina să pronunţe o soluţie de eliberare a lui Dinel Staicu.

Cei 80.000 de euro ar fi fost daţi cu ajutorul avocaţilor şi a unui grefier de la Tribunalul Bucureşti.

Decizia de arestare preventivă nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.