Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce le-a fost legată de coada guvernării «tinicheaua» Liviu Dragnea, pesediştii se pot trezi acum cu noi belele penale pe cap, de data asta cauzate de fostul premier Adrian Năstase. Pentru că trimiterea în judecată a reputatului doctor Şerban Brădişteanu ar putea fi doar o etapă din strategia procurorilor anticorupţie, care instrumentează Dosarul Conspiraţia Năstase, anunţă NAŢIONAL.

În controversata cercetare a mai multor medici cu nume grele în sistemul sanitar românesc, apare şi un personaj cheie, numit cu respect de către toţi ceilalţi apropiaţi ai lui Adrian Năstase, după cum reiese din stenogramele interceptărilor, drept „Profesorul” sau „Doctorul”. Iar fostul secretar PCR, Emanuel Dănuţ Georgescu, acuzat de DNA că ar fi coordonat conspiraţia pusă la cale pentru ca fostul premier să nu ajungă după gratii, ar putea rezolva multe din misterele acestui caz.

Suficient ar fi însă, după cum susţin surse citate de NAŢIONAL, listing-ul complet al convorbirilor avute de acesta, în acele zile fierbiniţi, în afara doctorilor Şerban Brădişteanu şi Mircea Beuran,  cu mai mulţi lideri marcanţi ai PSD.

Pe de altă parte, «tinicheaua» Liviu Dragnea începe să piardă susţinerea propriului Guvern, anunţă CURENTUL. Deşi ocupă alături de Gabi Oprea cea de-a doua poziţie în guvernul Ponta, Dragnea nu se mai bucură de susţinere nici măcar partea propriei echipe guvernamentale. După o vizită la DNA în dosarul maşinaţiunilor pe care le-a comis la referendum, lui Dragnea nu-i mai iese nimic. Şi proiectul său de suflet – reorganizarea administrativă a României – este în impas pe fondul înmulţirii nemulţumirilor legate de modul discreţionar la care este făcut.

ROMÂNIA LIBERĂ  explică de ce a lăsat Ponta Guvernul pe mâna lui Oprea. Vicepremierul Gabriel Oprea îi va ţine locul premierului Victor Ponta în perioada în care acesta va pleca în concediu, respectiv în prima jumătate a lunii august. Premierul Victor Ponta nu exclude posibilitatea să-l aibă înlocuitor pe Oprea inclusiv la şedinţa CSAT în cazul în care preşedintele Traian Băsescu o va convoca în perioada în care el este în concediu.

De ce a fost ales Gabriel Oprea (UNPR) în dauna celorlalţi doi vicepremieri – Liviu Dragnea (PSD) şi Daniel Chiţoiu (PNL)?. Reprezentantul PNL era exclus din start, în urma unei prevederi din protocolul USL.  Apoi, anunţul premierului a venit în contextul în care Liviu Dragnea a fost chemat la DNA în dosarul fraudării referendumului. Practic, în fruntea Guvernului Ponta a ajuns, fie şi temporar,  un personaj acuzat de liderii PSD de trădare.

În altă ordine de idei, acum e oficial: Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a blocat proiectul lui Dragnea de modificare a legii care pune jumătate din administraţia USL în incompatibilitate. Ministerul Justiţiei a confirmat într-un răspuns pentru GÂNDUL informaţia potrivit căreia proiectul de modificare a legii incompatibilităţilor, propus de vicepremierul Dragnea, a primit aviz negativ. Liviu Dragnea declarase că a depus în urmă cu două luni un act normativ la Ministerul Justiţiei şi că aşteaptă un răspuns.

EVENIMENTUL ZILEI susţine că  premierul citeşte legea după bunul plac ca să scape de CFR Marfă. Pentru a „demonstra” că CSAT trebuie să se pronunţe, sub toate aspectele, asupra privatizării companiei, premierul a invocat o hotărâre a Consiliului care se referă la cu totul altceva. De fapt, Hotărârea la care Ponta face referire atât de insistent relevă că activităţile de natură economică nu intră în atribuţiile CSAT, decât dacă afectează siguranţa naţională, dar, şi atunci, numai după semnarea contractului de privatizare şi la sesizarea Consiliului Concurenţei.

CFR Marfă va avea un manager privat, iar privatizarea va fi reluată în cazul în care actuala procedură nu va fi finalizată cu bine, a declarat premierul Victor Ponta, citat de ADEVĂRUL. „Despre telenovela de la studioul Cotroceni: cred că noi trebuie să fim cei serioşi. Sper să se finalizeze cu bine procedura de privatizare. Dacă nu se finalizează cu bine din cauza celor care îşi fac partide acum, avem management performant şi repornim procedura în aşa fel încât să putem da o certitudine de viitor pentru CFR Marfă”, a spus Ponta.

Şi Deutsche Welle remarcă faptul că atitudinea preşedintelui Băsescu în cazul CFR Marfă este nepotrivită. „Preşedintele Traian Băsescu are deplina libertate de a convoca CSAT indiferent de subiect şi dacă nu o face este doar urmarea propriei decizii pur subiective“, se arată într-un comentariu Deutsche Welle, citat de JURNALUL NAŢIONAL.

„Conduita preşedintelui Băsescu în cazul CFR Marfă este nepotrivită. El ar fi trebuit să denunţe ceea ce i se pare în neregulă înainte de încheierea procedurii şi de sosirea FMI în ţară şi nu abia după aceea. E ca şi cum un martor la o crimă refuză să depună mărturie de teamă să nu fie cumva implicat, dar, după ce poliţia clasează cazul, începe să-l şantajeze pe criminal“.


Comentarii

Profion politica noastra este exercitiul coriptiei, nu merita sa urmarin flegme.ele ce si le trimit si politele ce si le platesc, miza fiind aceeasi: jefuirea bugetului si a tarii - de aia, eu ii numesc poltrucieni

1 august 2013 9:43

VALI Vezi tataie ,,,,Da-i doamne mintea Romanului...aia de pe urma '' zice o vorba din batrani....Da nenea asta ,,Pensionarul '' nu o cunostea....Ai votat ? foarte bine acum ai ce ti-ai dorit.....Nu inteleg de ce esti suparat.....

31 iulie 2013 15:35

pensionar sarac TOT GUVERNATORUL CONDUCE DUPA CE A FOST REPUS DE SUA, NATO, UE.Mai merge dracul la vot cand este deja decis cine va fi guvernatorul si prim ministru.Sper sa fie eba s00-a u udrea, si prim ministru basescu.Asta e pe placul SUA, UE, NATO.

31 iulie 2013 11:42

hihihi Deci exista un criminal de santajat! Si eu care credfeam ca e doar o palida copie xerox...

31 iulie 2013 10:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.