Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Finanţatorul Stelei, George Becali, a declarat vineri, în faţa instanţei supreme, că terenul pe care l-a luat la schimb de la Ministerul Apărării avea o valoare sentimentală pentru el, pentru că era semănat cu lucernă şi-şi putea paşte linistit oile acolo, în locul "ciobanului Bebe".


Instanţa supremă a reluat vineri audierile în dosarul în care finanţatorul echipei de fotbal Steaua, George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiu şi fiica acestuia au fost deferiţi justiţiei pentru un schimb de terenuri dintre omul de afaceri şi instituţia statului.

Înalta Curte a continuat audierea fostului ministru al Apărării Victor Babiuc şi i-a audiat şi pe restul inculpaţilor din acest dosar, respectiv pe fiica lui Babiuc, Dana Babiuc, pe generalul Dumitru Cioflină şi pe finanţatorul Stelei, George Becali.

În faţa celor trei judecători, Becali a afirmat că procurorul care a instrumentat cazul a minţit cu privire la faptele sale, despre care a arătat că au fost legitime, şi că nu înţelege care este acuzaţia, de vreme ce la momentul schimbului el ar fi fost cel care a ieşit în pierdere.

Becali le-a mai explicat magistraţilor că a preferat să ia la schimb terenul din localitatea Ştefăneşti, şi nu un altul, propus iniţial de Ministerul Apărării, din zona Ghencea, datorită unei valori sentimentale pe care o nutrea faţă de acel teren.

"Am refuzat terenul din Ghencea pentru că mă interesa un teren mai apropiat de ferma mea din Pipera. În felul acesta, eu puteam transporta mai uşor şi mai ieftin mâncarea pentru animale. În plus, terenul avea o valoare sentimentală pentru mine. Era semănat cu lucernă şi puteam să îmi duc şi eu oile la păscut acolo. Dar eu nu puteam până să fac schimbul. Pentru că acolo era interzis, că era al Armatei. Doar un cioban Bebe putea paşte oile acolo. Eu mă ofticam. Că ăla, Bebe, păştea ziua, că avea blaturi", a susţinut George Becali, respingând ipoteza vreunui interes financiar sau de oportunitate materială.

Becali le-a mai arătat judecătorilor că, în realitate, prin acest schimb, la acel moment, el ar fi fost cel păgubit în raport de preţurile cu care se vindeau terenurile în acea zonă.
Integral pe Mediafax