Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Toate ţările din lume vin cu o politică în domeniul Justiţiei, la noi lucrul ăsta nu se mai întâmplă. La noi pare că există un fel de pilot automat. Deciziile importante, inclusiv la Înalta Curte, se iau in preajma unor vizite ale unor experţi MCV. Uitaţi-vă cum reacţionează unii şi alţii - şi judecători şi instanţe - dintr-o anumită teamă care mi se pare aberantă, faţă de anumite evaluări care pot să pornească din anumite interese de la Bruxelles. Eu nu am avut niciodată opoziţie faţă de Uniunea Europeană, şi cred că am demonstrat acest lucru, dar lipsa de forţă de vitalitate a noastră, acest mod de a accepta chestiuni care sunt ieşite din comun... Mă uitam inclusiv în legătură cu condamnarea lui Becali (...) s-a ajuns la o anumită ură in interior, mai ales la unii dintre analişti, dar cumva cu un anumit sprijin din partea a ceea ce deja înseamnă MCV - o formulă ciudată, fantomatică până la urmă. Problema de fond este lipsa de vigoare, de forţă în a afirma această atitudine", a declarat Năstase .

"Dintr-un anumit motiv, până la schimbarea guvernului, Traian Băsescu a folosit zona exterioară folosind interesele sale pentru a impune din afară în zona justiţiei. Acum, după schimbarea guvernului... Guvernul, venind la putere după o tensiune destul de mare cu acuzaţii externe, fiind într-o situaţie de vulnerabilitate, a încercat să-şi crească elementele de vizibilitate externă şi a reuşit (...), în schimb riscul este de a pierde o parte din încrederea internă. Şi asta este problema pe care o are actualul guvern şi actuala coaliţie. Aceste aspecte trebuie corectate o parte dintre ele în mod inteligent prin revizuirea Constituţiei, altele pe calea unor legi - sunt corecţii care trebuie făcute", afirmă fostul premier.

"Deci, sub un alt aspect, Traian Băsescu procedează elegant, recompensându-l pe Daniel Morar pentru felul în care l-a apărat, pentru felul în care i-a rezolvat dosarele şi dosarele adversarilor politici. La fel a făcut şi cu d-na Monica Macovei căreia i-a oferit o altă sinecură - cea de la Bruxelles, impunând-o pe listele PDL. Deci este un alt mecanism pe care Traian Băsescu îl continuă dar, din păcate, toate aceste decizii ale lui Traian Băsescu afectează mecanismul juridic, instituţiile statului şi doar pentru a avea un anumit tip de majoritate pentru decizi politice în cadrul Curţii Constituţionale", a spus Năstase.