Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Capitala României a fost invitată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în Reţeaua Oraşelor Sănătoase din Europa (European Healthy Cities Network), care cuprinde peste 90 de oraşe din 30 de ţări europene, potrivit municipalităţii bucureştene.
Invitaţia de a aduce Bucureştiul în European Healthy Cities Network i-a fost adresată primarului general Sorin Oprescu, vineri, de către dr. Agis Tsouros, director al Direcţiei pentru Politici şi Guvernare în Domeniul Sănătăţii şi Bunăstării din OMS, cu prilejul unei întâlniri avute de Oprescu, în capitala Danemarcei, cu membrii Biroului Organizaţiei din Copenhaga, se precizează într-un comunicat remis agenţiei Mediafax, sâmbătă, de Primăria Capitalei.
Mulţmind pentru invitaţa adresată, Oprescu a declarat, potrivit sursei citate, că prin aderarea la această reţea europeană, municipalitatea bucureşteană va urmări, totodată, să asigure cadrul necesar dezvoltării bunelor practici la nivelul specialiştilor în domeniul sănătăţii, creându-se astfel premisele unui sistem de prevenţie eficient.
Unul dintre obiectivele European Healthy Cities Network este acela de a plasa sănătatea pe un loc principal al agendei administraţiei oraşelor în domeniile social şi politic, rezultatul final fiind accelerarea procesului de dezvoltare a societăţii în domeniul sănătăţii, se mai arată în comunicat.
"În condiţiile în care viitorul oricărei societăţi îl reprezintă generaţia tânără, iar acesta nu poate fi gândit cu o populaţie bolnavă sau needucată, am convingerea că rolul prevenţiei şi al educaţiei timpurii rămâne unul primordial", a mai spus Sorin Oprescu, citat în comunicat.


Comentarii

Paul: Unul dintre cele mai "sănătoase" EURO-orase din lume, căruia Bucurestiul i-s-ar putea EURO-alătura în curând e... Stockholm-ul. Stirile PRO-TV: "Stockholm, sub imperiul violentei. Sute de tineri imigranti incendiaza masini si se bat cu politia. "The Independent: "Stockholm riots: Clashes grip suburbs as violence flares for fifth night". RT: "Multiculturalism failing: Violent riots engulf Stockholm suburbs". EURO-sănătate curată, asa e?

25 mai 2013 20:00

Redactia A3, clarificare: revenim cu o nouă precizare: nu uitati că initiatorul noii escrocherii cu "invitiatia" si cu "orasele sanatoase" e OMS, adică ăia cu "gripa aviară", cu "gripa porcină" si cu "vaccinurile" (obligatorii). E vorba, prin urmare, de niste indivizi care NU au ABSOLUT NIMIC de-a face cu numele pe care si-lau însusit în mod fraudulos, indivizi finantati de cartelul asigurarilor de "sanatate" si de producatorii de vaccinuri. Sperăm ca NU ati uitat nici că si în comunism apelul la "generatia tânara" (discriminare pe criterii de vârsta) era tot un artificiu menit sa justifice noi măsuri coercitive. Cu respect, Redactia

25 mai 2013 17:46

Redactia A3, clarificare: Sa ne întelegem: NU e vorba de ceea ce dvs. cititorii nostri întelegeti în limbajul comun prin "sanatate", ci de un set de "norme" care tin de MEGA-AFACEREA cu sanatatea la nivel "global". Si, desigur, de multe noi taxe locale si interdictii. În plus, dorim sa va avertizam ca TOATE "stirile" difuzate de noi care contin sintagma "generatia tânara" sunt simple escrocherii de PR si în nici un caz stiri adevarate. Cu respect, Redactia

25 mai 2013 17:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.