Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ponta apreciază că a procedat corect avansând propuneri pentru şefia parchetelor, chiar dacă nominalizarea Laurei Kovesi a fost controversată, şi remarcă faptul că "lumea a uitat" că aceasta a fost propusă anterior la Parchet de doi miniştri ai Guvernului condus de liberalul Tăriceanu, potrivit Mediafax.

"Eu cred că am făcut bine, mi-am asumat o răspundere, aceea de a face propuneri. Am făcut nişte propuneri bune, chiar dacă propunerea cu Kovesi a fost controversată, legată de faptul că a ocupat o funcţie şi în vremea în care era preşedinte Traian Băsescu, şi Guvernul Tăriceanu de fapt. Asta a uitat toată lumea, că doamna Kovesi a fost propusă de doi miniştri ai Guvernului Tăriceanu", a spus Ponta la Prima TV.

Laura Kovesi, propusă de către premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a fost numită în octombrie 2006 ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Integral pe România Liberă