Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În ultimul an s-au înmulţit cazurile în care pacienţii spitalelor din România sunt trataţi cu superficialitate de către cei plătiţi pentru a-i pune pe picioare. Mai nou, aceştia trebuie să suporte şi violenţele cadrelor medicale, aşa cum s-a întâmplat, în week-endul trecut, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Acolo, o fetiţă de opt ani, bolnavă de pneumonie, ar fi fost pălmuită de către asistenta medicală care o îngrijea, pe motiv că micuţa ar fi tuşit înspre ea.

Mămica, revoltată

“Duminică am venit în vizită la fata şi băiatul meu internaţi aici, moment în care fetiţa m-a întâmpinat plângând şi zicea <>. Se poate una ca asta în România? Se poate aşa ceva să i se spună la o copilă de opt ani? Toată lumea îmi spune că copilul meu minte, că nu e adevărat. Copilul meu nu minte, îl cunosc foarte bine”, a spus mama fetiţei, Lavinia Miruţ. Potrivit acesteia, incidentul s-ar fi petrecut în timp ce asistenta îi punea branula pe mânuţa copilului. Luni dimineaţă, femeia a depus o plângere şi la sediul poliţiei sibiene, care a demarat o anchetă în acest caz. De asemenea, conducerea Spitalului de Pediatrie a început la rândul ei o cercetare proprie şi, potrivit directorului instituţiei, Alexandru Mihuţ, dacă va fi găsită vinovată asistenta respectivă ar putea fi concediată.

“Probabil că a fost o atitudine mai dură a asistentei, dar dacă se va dovedi că a pălmuit fetiţa am putea merge chiar şi până la desfacerea contractului de muncă”, Alexandru Mihuţ, manager Spitalul de Pediatrie Sibiu.


Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.