Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

DNA a solicitat Curţii Europene a Drepturilor Omului să precizeze dacă judecătoarea Gabriela Bîrsan, cercetată pentru fapte de corupţie, beneficiază de imunitate, ca soţie a magistratului Corneliu Bîrsan. Procurorii cer ridicarea imunităţii judecătorului României la CEDO, Corneliu Bîrsan şi a soţiei sale preşedintele Secţiei de Contencios de la Curtea Supremă, Gabriela Bîrsan.

UPDATE Ministerul Justiţiei a confirmat primirea, la data de 16.11.2011, din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în vederea înaintării către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a unei cereri privind unele chestiuni procedurale în relaţie cu o investigaţie a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Ministerul Justiţiei a înaintat, în cursul aceleiaşi zile, cererea către Ministerul Afacerilor Externe, în vederea transmiterii acesteia Preşedintelui Curţii Europene a Drepturilor Omului, Nicolas Bratza.

Potrivit unui comunicat de presă al procurorilor, Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) să precizeze dacă prevederile Protocolului adiţional nr. 6 la Acordul General privind privilegiile şi imunităţile Consiliului Europei pot reprezenta un obstacol în efectuarea actelor procedurale legate de ancheta privind suspiciunile de corupţie care o vizează pe soţia unui judecător CEDO, dar care nu vizează atribuţiile judecătorului instanţei europene.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.