Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cei care intenţionează să cumpere un televizor de ultimă generaţie cu ecran plat trebuie să ţină cont în primul rând de locul unde va fi aşezat acesta pentru a se bucura de cea mai bună calitate a imaginii.

Producătorii de televizoare au în oferta lor zeci de modele, de diferite dimensiuni. Un televizor setat cum trebuie şi aşezat la distanţa potrivită oferă o calitate a imaginii incredibilă. Dacă nu ţii cont de dimensiunile camerei unde vei aşeza televizorul, nu te vei putea bucura de performanţele acestuia.

Bernard Lechner, un specialist american în televizoare, a creat o listă cu distanţele optime la care trebuie să stai faţă de televizor în funcţie de diagonala şi tehnologia încorporată.

Astfel, pentru un televior LCD de 81 de cm HD Ready (720p) distanţa optimă este de 1,92 m, iar pentru un model Full HD (1080p) distanţa recomandată este de 1,28 m.
Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.