Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au votat, luni, pentru revocarea judecătorului Cristi Danileţ din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în favoarea revocării pronunţându-se 35 de judecători din cei 46 prezenţi, informează Mediafax.

Judecătoria Iaşi a luat în discuţie, luni după-amiază, propunerea formulată de Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de revocare a judecătorului Cristi Vasilică Danileţ din funcţia de membru al CSM, ales din partea judecătoriilor.

La întrunire au fost prezenţi 46 de judecători din cei 49 care activează în cadrul Judecătoriei Iaşi. Un număr de 35 de judecători ieşeni au votat pentru, 10 împotrivă, iar un judecător s-a abţinut.

"Urmează să comunicăm rezultatele finale Judecătoriei Vâlcea. Pentru revocare erau necesare 33 de voturi. A fost vot secret. S-a pornit de la motivarea celor de la Vâlcea că domnul Danileţ ar fi participat la o procedură netransparentă a alegerii conducerii CSM. El a dat impresia că urmăreşte mai degrabă propria sa imagine", a declarat Daniel Mirăuţă, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi.

Potrivit acestuia, întrunirea judecătorilor din Iaşi a durat 40 de minute şi a fost lipsită de controverse. "Au fost puţine luări de cuvânt, n-a fost o adunare generală tensionată", a mai spus Daniel Mirăuţă.

În 7 ianuarie, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a declanşat procedura de revocare din CSM a judecătorului Cristi Danileţ.

Vineri, Judecătoria Râmnicu Vâlcea anunţa că 43 de instanţe s-au pronunţat în favoarea revocării judecătorului Cristi Danileţ din Consiliului Superior al Magistraturii, 538 de judecători au votat pentru îndepărtarea acestuia din CSM, 110 împotrivă şi 63 s-au abţinut, ceea ce ridică problema legitimităţii sale în forul magistraţilor.


Comentarii

bibicu Uite asa, se dau de gol cei ce sustin sistemul corupt; 10 din 46 este un numar suficient de mare ca sa puna intregul colectiv intr o lumina proasta,continuati curatenia domnilor magistrati, dati de pamant cu bassismul, cu sistemul mafiot si antiromanesc

14 ianuarie 2013 19:53

contribuabilu` De mult timp Vasilica isi cauta o alta cariera pt ca in general nu i-a placut sa fie judecator. Altfel nu se explica de ce in timp l-a "mancat in cur" sa il apere pe guvernator, sa nu care-cumva sa ii ajunga in instanta dosarele penale, incepand de la dosarul FLOTA, casa din Mihaileanu, etc.

14 ianuarie 2013 18:39

bibicu Pai, si, daca o sa fie revocat nu i bai, o sa l vedem consilier la Cotroceni, doar e jucator

14 ianuarie 2013 18:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.