Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi belarusul Max Mirnîi a fost învinsă cu 6-4, 6-4 de cuplul alcătuit din gemenii americani Bob şi Mike Bryan, sâmbătă, în finala probei de dublu a turneului ATP de la Sydney, dotat cu premii totale de 436.630 dolari.Fraţii Bryan, principalii favoriţi şi primii doi clasaţi în ierarhia mondială de dublu, s-au impus după o oră şi 7 minute de joc în faţa unei perechi care se află la primul turneu în această formulă, potrivit Agerpres.

Tecău şi Mirnîi, capi de serie nr. 4 la Sydney, s-au ales fiecare cu 6.295 dolari şi 150 puncte ATP.

Horia are 13 turnee câştigate la dublu în carieră, dintre care zece alături de Lindstedt (2012 - Bucureşti, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 - Bastad, Casablanca, 2010 - New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch şi Casablanca). Horia a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieşit câştigător în 2012 şi în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Horia Tecău pierdut 11 finale la dublu, în afară de cea de la Sydney: în 2012 la Rotterdam, Madrid şi Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, şi în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) şi la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel).

Integral pe România Liberă