Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vremea rea anunţată de meterologi închide zeci de şcoli la nivel naţional. Astfel, preventiv, aproximativ 17.000 de elevi rămân miercuri acasă după ce peste 60 de unităţi de învăţământ din mai multe judeţe din ţară s-au închis, transmite

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat, miercuri dimineaţă, comandamentul de iarnă pentru a discuta toate problemele privind deszăpezirea.

De asemenea, primarul a anunţat, miercuri, că în cursul nopţii au fost folosite utilaje pentru deszăpezire pentru principalele artere de circulaţie din Bucureşti, iar mijloacele de transport în comun funcţionează fără probleme.

Totodată, primarul a spus că 448 de persoane au fost adăpostite pe parcursul nopţii.

Anterior, primarul general Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de deszăpezire să împrăştie, în noaptea de luni spre marţi, material antiderapant în zona pantelor, rampelor şi a podurilor, dar şi pe arterele principale şi cele laterale, în special la intrările în şcoli, spitale şi alte instituţii publice.

Totodată, primarul general le-a cerut reprezentanţilor Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) să acţioneze, cu prioritate, pe refugiile de tramvai şi în statiile de autobuz şi troleibuz.

Potrivit municipalităţii, operatorii de deszăpezire au pregătit utilajele pentru a interveni în cel mai scurt timp, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo.

Potrivit datelor din programul de deszăpezire, Capitala are la dispoziţie 591 utilaje, 3.314 angajaţi ai operatorilor de salubrizare şi aproape 30.000 de tone de material antiderapant.

La jumătatea săptămânii, în Bucureşti vor fi înregistrate, pe timpul nopţii, temperaturi de până la minus 20 grade Celsius, potrivit unei atenţionări emise luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.