Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Zilele acestea, domnul preşedine Traian Băsescu a devenit cea mai mediatizată şi mai comentată vedetă din domeniul public. Prezenţa domniei sale la televizorul şi la radioul publice a fost diligent urmată de lungi şi complexe emisiuni şi texte de comentarii ale spuselor prezidenţiale, precum şi de timide reacţii ale opozanţilor politici, bineînţeles în formatul declaraţiilor vagi, generale şi delicat ameninţătoare, adică un format mult mai modest decât vânjoasele apariţii radio-teve prezidenţiale.De la început, trebuie să spun că nu ar trebui să fi scris aceste rânduri, pentru că eu nu sunt cel mai potrivit comentator al situaţiei amintită mai sus, sau al conţinutului mesajelor prezidenţiale, pentru simplul fapt că nu înţeleg despre ce este vorba.

Desigur, înţeleg că mijloacele de comunicare în masă plătite de mine cu banul public sunt folosite exclusiv pentru mesajele prezidenţialo-premieristice, pentru că am văzut, tot de curând, că actuala guvernare ţine cu dinţii de păstrarea controlului administrativ asupra acestora. Înţeleg, chiar dacă nu sunt deloc de acord cu acest fapt.

Mai înţeleg dorinţa satisfăcută a preşedintelui României de a comunica, unisens şi unilateral, cu publicul său, indiferent de conţinutul mesajului, pentru că domnia sa se consideră un comunicator şi chiar a fost gratulat de un acerb critic mediatic al său cu calificativul de „cel mai bun comunicator politic” din ţară. Iar singurul mod de a vorbi fără să primească replica la ceea ce spune şi să să ferească şi de reacţiile imediate ale auditoriului este să „apară” la televizor şi, chiar mai protejat, la radio. La fel ca mai sus, deşi înţeleg aceste lucruri, nu pot fi deloc de acord cu ele, dar asta este treaba mea de cetăţean şi nu cred că vă interesează ce treabă am eu cu domnul Traian Băsescu, preşedintele României.

Ce nu înţeleg este de ce se mai uită cineva la ceea ce spune domnul preşedinte Traian Băsescu, mai ales dacă subiectul spuselor sale este despre ceea ce se va petrece în viitor. Domnia sa şi-a făcut un renume din a spune lucruri care nu se întâmplă, încă de la începutul primului său mandat prezidenţial.
Integral pe Ziua VecheComentarii

pentru cel de mai jos Cititorule, cred ca tu esti cel ce nu intelegi nimic !

18 noiembrie 2011 17:20

cititor D-na Hari Bucur Marcu, multe nu intelegi d-ta si in primul rand nu intelegi ca nu detii substanta cenusie care tr-ar ajuta sa intelegi ceva.

18 noiembrie 2011 16:00

ION Da, prea multe comentarii la idioteniile spuse de unul care poate fi caracterizat in doua vorbe: ,,o javra". Unui marinar fara flota nu-i poti ura ,,vant din pupa". Culmea e ca, in nemernicia lui, el insusi a vandut flota, taindu-si creanga de sub picioare (oare va mai raspunde penal?). Dupa ce ne-a indatorat cu imprumuturi pentru mofturi personale ne spune ca trebuie sa ne descurcam singuri. Si continua sa vanda tot ce poate din proprietatea publica, incalcand Constitutia Romaniei. II inteleg si pe lingaii lui care demonstreaza ca au un neuron comun cu care se chinuie sa gandeasca pe rand. Ei iau un rahat in gura si-l fac posta, mestecand aceeasi intrebare idioata: ,,dar ai vostri sunt mai cinstiti?".

18 noiembrie 2011 16:00

edgar daca-i vorba de iliescu si USL va spun eu. Iliescu face liceul la Jean Monet. De cate ori voteaza iese cu inca un an de liceu. E atat de tampit ca nu mai termina liceul. Daca il termina tiganu ar fi votat la o facultate. Sau nu sie inca daca facultatea e mai bengoasa ca liceul. Ii este jena sa intrebe pe tiganii nastase si ponta. Daca ar sti el ca nici ei nu stiu ar fi sucar. Dar ii place cartea sau cartela de vot de la Jean Monet mai mult. Acum cu sutele de miliarde furate si distribuite la tiganii voiculescu patriciu vantu nastase truica mazare si alti USListi se gandeste sa cumpere Columbia University sa o aduca in Romania ca sa voteze acolo. Ii incurca descinderile si vrea sa suspende DNA SRI ANI ANAF DIICOT Politii Parchete pana nu sechestreaza tot ce sa furat si iliescu sa ramana doar cu hoiturile tiganilor unde si-a ascuns el furturile si ar fi un miros groaznic de boala si moarte adusa de iliescu si banda lui de tortionari criminali ai revolutiei eliberati de el in 1990 demolarea industriei si agriculturii praduirea fondurilor de pensii din vanzari de locuinte vanzarea pe ciubuc a petrolului si gazului sau a BCR, tigani ca cei de mai sus cu antenna 3 a tiganului imputit voiculescu si alte televiziuni care au intristat si dezbinat de moarte Romanii care s-au uitat la ele care toti au trait din durere boala si moartea Romanilor in blestemul si boala iliescu.

18 noiembrie 2011 15:54

nelu VĂ FREACĂ RIDICHEA IL PRESIDENTE CU ;CEI CE AU FAPTE DE CORUPȚIE NU TREBUIE SĂ MAI DOARMĂ LINIȘTIȚI ;;;ȘI BINE FACE ,,,JUSTIȚIA NU MAI DOARME ȘI NU MAI ESTE CA PÎNĂ ACUM ,BRAVOO .JOS ȘI LA BULĂU CU EI .MULȚI CA VÎNTU ,FELIXU ,PATRICIU ,MĂ UIT LA MULȚI VOCALI PE AICI ,CE MULT AR VREA EI SĂ NU FIM LA ORA ACTUALĂ ÎN (UE) ,SĂ MAI POATĂ FURA ÎNCĂ 20 DE ANI .SA TERMINAT CU FURĂCIUNILE .ACUM TREBUIE STRÎNȘI HOȚII .ASTA E ETAPA CE SE VA DESFĂȘURA ÎN VIITOR ..

18 noiembrie 2011 15:48

alice draga @nae, dl basescu nu are un post tv sau radio ; acelea sunt posturi publice, platite de noi toti, chiar de cateva ori: o data prin abonament la cablu sau parabolica, o data prin factura la en. electrica si o data prin taxele si impozitele cu care sunt subventionate tvr si radio; plus prin preturile produselor care includ si taxa de publicitate la tvr si radio; la acele posturi ar trebui asigurat accesul egal al tuturor, inclusiv opozitiei, ceea ce nu se intampla; mai ales tvr s-a gudurat intotdeauna, gretos, pe langa putere; prin contrast, antenele, realitatea tv, posturi private, sunt comerciale, se sustin singure, tu nu platesti pt ele; ai inteles ? in orice democratie exista alternativa; puterea s-a dovedit incompetenta, ca sa nu spun mai mult; tu, cand mergi la un medic incompetent, nu il schimbi ? sau, asa cum intelegi competenta - precum puterea actuala - mergi la el pana la autopsie ?

18 noiembrie 2011 15:39

sandu "precum şi de timide reacţii ale opozanţilor politici, bineînţeles în formatul declaraţiilor vagi"-NALE ALE BLONDEI CATRE CHI-_ ....ATUNCI V-ETI INTELEGE!

18 noiembrie 2011 15:38

nelu MULLLȚȚIII ,CĂSCAȚI PE LUMEA ASTA .

18 noiembrie 2011 15:37

nae Dl Basescu are un post TV si unul radio ca sa comunice, chiar unilateral. Opozitia are citeva, unde comunicarea ei, oricit de bilbiita, este tot atit de unilaterala. Dl Basescu ne vorbeste despre un viitoar care probabil nu se va intimpla prea recent in Romania. Opozitia nu ne vorbeste nimic despre acest viitor, prin care nu vrea sa schimbe realitatea. Ba mai mult, in locul unui "prezumtiv dictator" numit Zeus, ne promite un dictator CERT: cistigatorul viitoarei lupte dintre "revolutionar" si "puturos". Atunci, de ce nu l-am asculta noi, cei vreo 15-20% din populatia Romaniei? - da, noi, timpitii, idiotii, vindutii, manelistii. O facem platind abonamente. Cum tot noi platim si moguliziunile la care nu ne uitam, dar se uita restul populatiei. Chiar ati vrea ca intreg poporul, ca un "monolit" comunist, sa devina "destept"? Asa ca tine, care nu intelegi? Sa ne poata conduce mai bine uslasii? Cel putin un lucru il stiu: Basescu e out in 3 ani. Din nefericire, de PSD si Ponta nu scap in viata asta. Poate de Crin, prea puturos si timpit ca sa reziste prea mult. Asa ca, la anul, o sa putem spune, in loc de "sa traiti bine", O TRANZITIE ETERNA!

18 noiembrie 2011 13:31

gadea-fratele lu' s(a)tan draga pensionar, nu trebuie sa tre dai de ceasul mortii din cauza stresului. dumneata n-ai avut nici un stres cu scoala, neavand habar de cele mai elementare reguli de gramatice (si nu numai). Asta nu te-a impiedicat sa ajungi maior de militie si acum "penzionar" cu 4781 lei pe luna, dupa 23 de ani de "munca cinstita", la varsta de 42 de ani. " Succesuri" si treci maine pe la 15, 46 minute pe la haznaua 3 sa-ti ridici indemnizatia.

18 noiembrie 2011 13:01

gadea-fratele lu' s(a)tan draga pensionar, nu trebuie sa tre dai de ceasul mortii din cauza stresului. dumneata n-ai avut nici un stres cu scoala, neavand habar de cele mai elementare reguli de gramatice (si nu numai). Asta nu te-a impiedicat sa ajungi maior de militie si acum "penzionar" cu 4781 lei pe luna, dupa 23 de ani de "munca cinstita", la varsta de 42 de ani. " Succesuri" si treci maine pe la 15, 46 minute pe la haznaua 3 sa-ti ridici indemnizatia.

18 noiembrie 2011 13:01

geologu Draga Hari, Spune-mi si mie cum poti plati tu cu banul public? Pot si eu plati cu banul public? Adica pot si eu sa fiu Domnul public? Sau doamna publica? Si daca tot platesti tu cu banul public de ce nu ceri tot tu sa se interzica prezenta Presedintlui si a Primministrului la TVR. Ei sa vorbeasca la televiziunile lui Felix motanul.

18 noiembrie 2011 12:14

pensionar NU STIU CE FEL DE OM POTI FI ,CAND COMUNICATELE CATRE SARACI PENSIONARI FARA PRIVILEGIU, SOMERI, HANDICAPATI, CREAZA UN STRES IMENS LA VARSTA, SI BOALA DE CE SUFERA ACESTE CATEGORI.DACA ACESTA ESTE UN JOC DE IMAGINE, SOCUL, STRESUL POATE PROVOCA, ACCIDENT VASCULAR, INFARCT, DIABET ETC.CUVANTUL POATE OMORA, DECI BASESCU SA NU SE JOACE DE CONSOLIDA COMUNICAREA LUI ,CI EFECTUL NEGATIV ASUPRA SANATATI, VIETI A MILIOANE DE SARACI.CRED CA E FOARTE PERICULOS SI INUMAN CE FACE.

18 noiembrie 2011 10:59

alice conteaza ce rating au emisiunile in care apar cei de la putere ? doar posturile publice sunt platite de noi, chiar daca nu ne convine; conteaza ce spun ei ? de cate ori au spus ceva, apoi - opusul, apoi..............

18 noiembrie 2011 10:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.