Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Toate formaţiunile politice susţin proiectul aurifer de la Roşia Montană, iar Guvernul nu va da undă verde proiectului, dacă acesta va pune în pericol sănătatea şi mediul, a declarat joi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

"La Roşia Montană e o tragedie în acest moment! O tragedie economică, o tragedie ecologică, dacă aţi fost şi vedeţi iazul şi tot ceea ce se întâmplă în jurul localităţii, veţi vedea că acum este o tragedie!", a afirmat la RFI ministrul Culturii.

Ministrul a reamintit că, în '99, când au început aceste discuţii, proiectul nu era o prioritate. "Atunci trebuia sau imediat după '99, în 2000-2001 dat un răspuns foarte clar: acceptăm sau nu acceptăm o investiţie. Dacă am acceptat, atunci trebuie să dai un răspuns foarte clar: da, în anumite condiţii poţi să faci această exploatare sau nu poţi să faci deloc, am greşit, retragem licenţa, du-te acasă şi facem despăgubirile pentru acea investiţie", a arătat ministrul.

Integral pe Agerpres