Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că este absolut necesar ca americanii "cei mai bogaţi să plătească impozite puţin mai mari", în scopul ajungerii la scăderea deficitului bugetar, informează AFP.

"Americanii au votat pentru lucruri concrete precum locuri de muncă, nu pentru politicianism", a declarat Obama, anunţând că îi va invita la discuţii pe liderii grupurilor republican şi democrat din Congresul Statelor Unite.

Afirmând că este necesar "un compromis", Obama a reiterat poziţia sa din campania electorală, în primul discurs după ce a fost reales. "Nu putem doar să reducem cheltuielile pentru a reveni la prosperitate. Dacă dorim cu adevărat reducerea deficitului, este nevoie de noi metode, mai precis de creşterea impozitelor americanilor bogaţi", a insistat Obama.

Preşedintele proaspăt reales a reamintit că americanii au susţinut concepţia sa privind reducerea deficitului bugetar.

"Aceasta a fost dezbaterea centrală în campania electorală. S-a demonstrat că majoritatea americanilor sunt de acord cu abordarea mea. Nu sunt ataşat tuturor detaliilor proiectului meu. Sunt deschis compromisurilor. Sunt deschis unor noi idei. Dar refuz orice abordare care nu ar fi echilibrată între scăderea cheltuielilor şi creşterea veniturilor", a explicat el.


Comentarii

batrinu Daca Statele care sunt ultra bogate, i-si permit sa supraimpoziteze super-bogatii, Romania, de ce nu-si poate permite???Pentru ca bogatii sunt mana-n mana cu clasa politica ? Javre de oameni.....

10 noiembrie 2012 15:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.