Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sala din New York a casei Christie’s s-a dovedit neincapatoare pentru colectionarii, vanzatorii sau posibilii cumparatori veniti sa participe la licitatia incheiata cu succes pentru organizatori.

Estimat la 35-45 de milioane de dolari, tabloul „I Can See the Whole Room ... and There’s Nobordy in it”, semnat de Roy Lichtenstein, a fost cumparat cu 43,2 milioane de dolari, detronand panza „Ohhh.... Alright”, vanduta cu 42,6 milioane de dolari in noiembrie 2010, a aceluiasi artist.

Extrem de asteptata pentru a testa rezistenta piesei in fata crizei, piesa lui Roy Lichtenstein - nu a mai fost vazuta de public din 1988, cand a stabilit un record pentru acele vremuri, de 2 milioane de dolari, dublu fata de estimarile expertilor. In total, licitatia a adus casei Christie’s aproape 247,5 milioane de dolari si a stabilit noua recorduri.

Tabloul "I Can See the Whole Room!... and There's Nobody in It!", pictat in ulei si grafit, a fost realizat in anul 1961 in stilul familiar al lui Roy Lichtenstein , inspirat de benzile desenate.

Tot marti, la aceeasi licitatie, a fost vandut un tablou in ulei de Mark Rothko, "White Cloud", pentru 18,6 milioane de dolari si o opera de Andy Warhol, "Silver Liz", adjudecata pentru 16,3 milioane de dolari.

Tabloul "Study of a Man Talking", de Francis Bacon, evaluat la o suma intre 12 si 18 milioane de dolari, nu si-a gasit cumparator.

"La vanzarea organizata de casa de licitatii Christie's, 90% dintre loturi si-au gasit cumparatori" a declarat Brett Gorvy, reprezentant al departamentului de arta contemporana al casei Christie's.