Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce Europa ne-a atras de nenumărate ori atenţia asupra problemelor pe care România le are în sistemul judiciar, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a anulat o întâlnire cu Viviane Reding, comisarul european pentru Justiţie. Purtătoarea de cuvânt a comisarului a precizat că întâlnirea, programată pentru miercuri, a fost anulată pentru că în „agenda ministrului român a intervenit o schimbare“.

Întâlnirea ar fi avut loc, potrivit ROMÂNIEI LIBERE,  în contextul în care Pivniceru a demarat procedura de selecţie a viitorului procuror general şi a procurorului şef al DNA şi urma să aibă loc la Viena, în cadrul Conferinţei Miniştrilor Justiţiei din Consiliului Europei.

Ministrul Justiţiei Mona Pivniceru a explicat, citată de GÂNDUL, că Viviane Reding, comisarul european pe Justiţie, nu a fixat o întâlnire bilaterală cu ea, existând şansa uneia informale, de prezentare a sa ca ministru al Justiţiei, ministrul explicându-şi astfel absenţa de la întâlnire: „Era o întâlnire informală, gen bună seara, eu sunt Pivniceru- bună seara, eu sunt Reding“.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, spune că a fost felicitată de membrii Comisiei Europeane pentru procedura de numire a procurorului general şi a şefului DNA, anunţă ANTENA3. Aşadar selecţia candidaţilor pentru şefia DNA şi a Parchetului General va continua în actuala formulă, iar termenul de depunere a candidaturilor va fi prelungit cu două zile. Dar, paradoxal, remarcă ADEVĂRUL, acelaşi ministru al Justiţiei a menţionat că a cerut o întâlnire, pentru a-şi prezenta proiectele, comisarului european pe Justiţie, Viviane Reding, şi aşteaptă să vadă când va avea loc aceasta.

Totuşi, afirmă RING, şi ieri, la CSM, pe tema numirii celor doi pioni grei ai Ministerului Public a fost o şedinţă... fierbinte. Cu toate acestea, creşte de la o zi la alta misterul în jurul candidaturilor şi, mai ales, al numelui viitorului procuror general al României.

Şi alimentaţi cu indicaţiile preţioase transmise de Bruxelles, politicienii nostri debordează de inventivitate când vine vorba de modul în care ar trebui făcute numirile la DNA şi Parchetul General, astfel încât, constată NAŢIONAL, s-a ajuns la „o mie şi una de variante pentru schimbarea procurorilor“.