Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Victor Ponta urmează să aibă o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în 17 septembrie, potrivit unor surse oficiale, informează Mediafax.

Conform surselor citate, întâlnirea urmează să aibă loc la Bruxelles.

Potrivit aceloraşi surse, cu prilejul vizitei la Bruxelles, premierul Ponta ar urma să aibă şi o întrevedere cu Joseph Daul, preşedintele grupului popular din Parlamentul European, la invitaţia acestuia din urmă.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, urmează să aibă de asemenea o întrevedere, în 14 septembrie, cu preşedintele Traian Băsescu. Întâlnirea dintre Jose Manuel Barroso şi Traian Băsescu este prevăzută în programul oficial al preşedintelui CE, pentru ziua de 14 septembrie.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, vineri, într-un discurs susţinut la o reuniune de la Florenţa a Biroului grupului parlamentar al PPE, că este mândru de rolul jucat de UE şi de Comisie în "reinstaurarea statului de drept" în România.

"Avem discursul despre «mai multă Europa», dar este nevoie şi de o Europă mai bună, o Europă bazată pe valori. Şi de aceea, de exemplu, este de o importanţă decisivă ca în UE toate ţările membre să respecte statul de drept şi valorile democratice ale unei societăţi pluraliste şi libere. Tocmai de aceea vreau să spun că sunt foarte bucuros şi mândru de rolul pe care Uniunea Europeană şi Comisia Europeană îl joacă în problemele apărute în România", a afirmat Barroso, în referirea la România din discursul său.

De asemenea, el a arătat că în urma acţiunilor UE şi Comisiei Europene a fost posibilă evitarea "schimbărilor nedemocratice" şi "reinstaurarea statului de drept" în România.

"Datorită UE şi Comisiei Europene a fost posibil să evităm schimbările nedemocratice din România şi trebuie să fim mândri de acest lucru, pentru că am fost în stare să reinstaurăm statul de drept într-o ţară care este membră a Uniunii noastre", a mai afirmat Barroso.

Parlamentul European va dezbate în 12 septembrie situaţia politică din România, după ce ascultă poziţiile exprimate de CE şi de preşedinţia Consiliului UE.

Joseph Daul, preşedintele grupului popular din Parlamentul European, i-a adresat vineri premierului Victor Ponta o invitaţie de a fi prezent la dezbaterea privind situaţia din România care va avea loc miercuri, 12 septembrie, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg a forului legislativ european.

În 10 iulie, Joseph Daul declara că a refuzat să îl primească pe premierul Victor Ponta, care îi solicitase o întrevedere cu ocazia vizitei pe care a făcut-o atunci la Bruxelles, după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu de către Parlament.

"Refuz să-l primesc până nu îmi va fi clar faptul că guvernul său va pune în practică ceea ce Curtea Constituţională a decis recent, va retrage ordonanţele de urgenţă care nu respectă deciziile Curţii şi va arăta că respectă pe deplin statul de drept", a declarat Daul atunci, adăugând că Ponta va trebui să vină în prima sesiune a Parlamentului European de la Strasbourg, să explice situaţia din România.

Integral pe România LiberăComentarii

nelu De erai un Român adevărat ordonai arestarea lui voiculescu pentru tentativă de lovitură de stat nu execitai vrerea motanului întocmai și la timp .

8 septembrie 2012 12:09

nelu Cocalare te vreau în fața legii să răspunzi pentru slăbiciunea de a pupa papucii lui voiculescu .

8 septembrie 2012 12:08

nelu Bă cocalar analfabet .înainte de a te urca în avion citește tratatul de aderare .Să înțelegi măcar la sfîrșitul carierei cam ce și cum trebuia să faci .

8 septembrie 2012 12:07

nelu Bă cocalar cu ochelari ,mă Docttore pîrît .Te vei întoarce cocîrjit și bătrîn de 100 de ani .

8 septembrie 2012 12:05

Stanescu Dan Domnul Ponta-ar trebuii sa isi redreseze GRESEALA,cind a fost in Iulie la J.M.Barroso a acceptat cvorumul de 50%(fara sa aiba mandat de la Parlament)-asta inseamna ca este din punct de vedere politic la fel ca basescu. El nu stia ca listele de alegatori sunt cu peste 35% exagerate.La fel si cu Rus-la pus la interne stiind ca este un dusman al USL.Cite greseli mai trebuie sa faca Ponta ca sa strice valul de ura impotriva basescu-pdl?Nu este mai bine ca Ponta sa nu se mai ocupe de USL direct(ci numai de guvern) sau invers(numai de PSD).Oricum el nu este mai breaz decit Geoana.Va recunoaste?Poate ca atunci va avea un nou interes pentru romani.

8 septembrie 2012 8:44

atata bucurie si mandrie sa ai cata iti doresc eu! baga-ti mandria si bucuria in kur, asa cum ni l-ai bagat noua pe bashinos pe gat, desi AM SPUS CLAR CA NU-L MAI VREM! bolsevic marlan si kkacios ce esti, neam prost ca belitu' kior pe care il aperi!

7 septembrie 2012 20:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.