Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Înfrângerea USL în bătălia politică pentru demiterea lui Traian Băsescu a dus la primele răbufniri de nemulţumire. Practic, în acest moment, PNL seamănă cu o oală sub presiune. Supapa victoriei de la alegerile locale a funcţionat doar parţial. Mulţi liberali sunt de părere că, în multe judeţe din Transilvania, ar fi obţinut rezultate mai bune fără aliaţii din PSD.


De exemplu, fostul primar din Ocna Mureş, Augustin Drăguţ, care a trecut cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri de la PNŢCD la PNL, nu este deloc fericit de faptul că a pariat pe un cal mort, USL. La fel, liberalii din Turda nu sunt deloc fericiţi de faptul că au pierdut alegerile locale pentru că PSD a insistat să îşi desemneze propriul candidat în 10 iunie. Sunt foarte mulţi liberali care îl regretă pe Călin Popescu-Tăriceanu. Există multe filiale în care Ludovic Orban şi-a păstrat prietenii. Iar în eventualitatea unei apropieri între grupările lui Tăriceanu şi Orban, mulţi liberali ardeleni ar fi fericiţi să înalte steagul revoltei împotriva lui Crin Antonescu.

Deocamdată, revolta lor se mărgineşte la şoapte schimbate pe la colţuri. Însă, dacă îşi vor găsi un lider care să îi mâne în luptă, liberalii ardeleni ar putea provoca un adevărat cutremur în partid.

Integral pe România Liberă