Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În contextul vizitei oficiale efectuate în Germania, Traian Băsescu a acordat joi un interviul ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung, informează Agerpres.

Şeful statului a vorbit despre aderarea ţării noastre la zona euro, despre măsuri de austeritate luate de guvernul României, dar şi despre corupţie şi abuzul de putere, considerate responsabile pentru reacţia negativă a unor state faţă de aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Preşedintele a fost, de asemenea, întrebat şi despre situaţia PDL la următoarele alegeri.

Aderarea României la zona euro până în 2015 este realistă în contextul măsurilor luate în ultimii doi ani, a spus Traian Băsescu. El a subliniat că România îşi menţine ţelul de aderare la zona euro în 2015 întrucât acesta este un stimulent pentru toate părţile.La întrebarea de unde au românii răbdarea necesară pentru a face faţă măsurilor de austeritate şi cât vor mai suporta această politică, Băsescu a explicat că românii nu sunt deosebit de răbdători, argumentând că şi în România au avut loc proteste. Poporul critică măsurile guvernului, iar pe de altă parte înţelege că sunt necesare, chiar dacă neplăcute, întrucât observă greutăţile cu care se confruntă alte state mai bogate (Italia, Portugalia, Spania, Irlanda), a subliniat Băsescu, adăugând că este de folos faptul că oamenii încep să sesizeze ansamblul situaţiei economice şi să realizeze că ceea ce se întâmplă în Grecia se poate repeta. Trebuie asumate o serie de costuri politice pentru a evita declanşarea unei asemenea situaţii în România, a subliniat şeful statului
Integral pe CotidianulComentarii

Casandra Romanii sunt deosebit de prosti si de fricosi.Nu au gandire analitica. Despre asa oameni americanii spun: "din cauza copacilor nu vad padurea".

10 noiembrie 2011 19:18

Alegatoru` nervos Un ins nedemn de functia care o ocupa, care n-are cuvant, n-are viziune si nici echipa, care s-a sters la fund cu Constitutia si principiile statului de drept nu poate primi, mai devreme sau mai tarziu, decat ceea ce merita cu adevarat.Sa traiti bineeeeee, fraierilor !!!

10 noiembrie 2011 18:37

vovo Eu nu mai sunt rabdator cu politicieni ca tov.cetatean Base-scu ! Apare pe sticla pe cite 10 televiziuni concomitent si pina si Ceausescu ar fi fost invidios !!! Daca presedintele ar sta ascuns la Cotroceni - sa stea inca 2 ani pentru ca au fost votat pe minciunile lui nerusinate .A mintit inca din 2005 ca se vor restitui tot ce au furat ilegal comunistii inainte de 1989 si aceasta minciuna a fost aplicate de pedeleci in a se fura din nou dar in favoarea lor

10 noiembrie 2011 18:21

miapya Experimentul Romania .suntem cobaii lor.

10 noiembrie 2011 17:12

cosma racoare Ce declara si Basescu !!!!! Base , daca romanii nu erau rabdatori trebuiau - la cate marlanii si jafuri a facut clasa plitica impreuna cu justitia - sa faca pana acum vreo 20 de Revolutii Adevarate . Romanii au preferat sa-si paraseasca tara !!! Asa au ramas javrele mai departe la conducere !! Asa mai taci in puii mei din gura , ca romanii nu sunt rabdatori !!

10 noiembrie 2011 16:26

Getwulf In Romania ar trebuii sa facem un "referendum" daca populatia vrea sau nu vrea aderarea la Euro Zone... Parerea mea este co odata ce o sa facem aderare o sa se termine cresterea si dezvoltarea noastra economica si ca o sa fim a doua Grecia. E o situatie urata in care ne aflam. Sunt de parere ca nu e bine sa ne pierdem autonomia si moneda nationala.

10 noiembrie 2011 16:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.