Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat joi că partidul din care face parte va ataca la Curtea Constituţională a României Legea arhivelor, pentru că aceasta "va duce la nişte consecinţe deosebit de grave dacă nu va fi stopată".

"Potrivit acestei legi, arhivele naţionale vor trebui să predea documentele din registrele confesionale cultelor religioase. În această situaţie, cetăţenii care vor să aibă unele revendicări, care caută documentele personale, nu vor mai avea acces la ele, nu se vor mai putea adresa instanţelor pentru anumite moşteniri iar acest aspect va conduce la dezintegrarea şi chiar dispariţia fondului arhivistic naţional, constituit cu cea mai mare parte din documentele create anterior anului 1971", a declarat Vasilescu.

Ea a adăugat că episcopatele care sunt organizaţii private, nefiind abilitate de lege să elibereze copii şi extrase cu valoare juridică de pe aceste acte, vor pune cetăţenii în imposibilitatea de a obţine documente ce produc efecte juridice.
Integral pe AgerpresComentarii

popica Ce sa caute arhivele nationale ale Romaniei la popi?Popii nu au o evidenta a celor care au murit din 1920 incoace,a celor care au emigrat in primul razboi mondial in SUA,pentru ca nu i-a interesat.Singuru lucru pentru care popii acum ar urma sa detina aceste documente nationale ar fi ca ei sunt de fapt parte a securitatii romane de pe vremea lui ceasca.Si daca te uiti la ce ajutor dau aceste ciudatenii,puterii actuale,cam asa se vede.Sa fi refuzat sa ti se inormanteze o ruda saraca pe varianta ca "nu mai merge fara bani",nu da dovada de fata bisericeasca ci de om fara scrupule.

10 noiembrie 2011 20:01

patraulea Draga Olguta . Eu ca barbat dimpotriva as vrea sa ai o pozitie orizontala sau macar sub forma aceasta ~ ( e de bine sa stii ) si sa ma anunti si pe mine cand vin cele un milion biciclete comandate de PDL din China nu de alta dar vreau sa te pun pe ghidon ( asta sunt convins ca stii ca e de bine ) si sa te plimb cu bicicleta ( mi-au promis astia de la PDL ca-mi dau mie o bicicleta ca sa te dau cu ea )

10 noiembrie 2011 16:33

Lia draga Olgutza ,as vrea sa-ti pastrezi verticalitatea si sa ai o pozitie publica in cazul Geoana! Nu te lua dupa Ponta ca-ti vine randul sa fii aruncata....din barca PSd !

10 noiembrie 2011 14:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.