Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România poate să-şi finanţeze deficitul public actual şi îl va putea finanţa şi anul viitor, motiv pentru care nu are nevoie să tragă vreo tranşă din acordul de precauţie cu FMI şi Comisia Europeană, a declarat premierul Emil Boc, citat joi de pagina de internet a reţelei media americane Bloomberg.Bloomberg aminteşte că România a semnat în martie cu FMI şi CE un acord de precauţie de 5 miliarde de euro, pentru doi ani, dar ţara a îndeplinit toate ţintele şi nu are nevoie să acceseze tranşele.

"Doar în cazul în care lucrurile se înrăutăţesc mai mult şi mai mult şi mai mult în Europa am putea accesa, dar nu este cazul momentan. Avem capacitatea să ne finanţăm deficitul public, acum şi vom putea să ne finanţăm şi decalajul de anul viitor", a declarat Boc, pentru Bloomberg.

El şi-a exprimat speranţa ca lucrurile să nu se înrăutăţească în Europa sau într-o ţară vecină.

"Sperăm doar că lucrurile nu se vor înrăutăţi în Europa sau într-o ţară din apropierea noastră, pentru că aceasta ne va afecta şi pe noi, inevitabil", a mai afirmat premierul.


Integral pe Agerpres