Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Grupul Petrom a făcut un profit net de 2,9 miliarde de lei în primele nouă luni, dublu faţă de nivelul de nivelul de 1,4 miliarde de lei stabilit în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor raportate de companie pe bursă.

Vânzările au avansat cu 23%, la 16,224 miliarde de lei iar compania argumentează că rezultatele favorabile se datorează preţului favorabil al ţiţeiului şi optimizării activităţii.

În trimestrul al treilea, grupul a obţinut un profit record trimestrial de 1,1 miliarde de lei, de la pierderi de 116 milioane lei în perioada de referinţă din anul precedent, iar vânzările au crescut cu 23,6%, la 5,9 miliarde lei, de la 4,8 miliarde de lei în perioada iulie-septembrie din 2010.

Preţul ţiţeiului Ural a fost cu 45% mai mare în primele nouă luni din acest an, faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

Investiţiile grupului în primele nouă luni au scăzut uşor, cu 2%, la 2,93 miliarde de lei (aproape 697 milioane euro). În trimestrul al treilea, investiţiile au crescut însă cu 26%, la 1,25 miliarde de lei.

Integral în Jurnalul Naţional

Integral pe Jurnalul Național