Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Petrom şi-a dublat profitul în primele nouă luni ale anului, până la recordul de 695 de milioane de euro, datorită preţurilor mari ale carburanţilor, deşi volumul de vânzări din benzinării a fost mai mic.

Petrom, cea mai mare companie românească, a reuşit să obţină în primele nouă luni din acest an cel mai mare profit din istoria sa, în condiţiile în care consumul de carburanţi s-a înscris pe o pantă descendentă încă din 2009 şi nu reuşeşte în niciun fel să-şi stopeze declinul. Astfel, câştigul net al companiei a ajuns la 2,921 miliarde de lei (695 milioane de euro), iar rezultatul l-a depăşit chiar şi pe cel aşteptat pentru întregul an.

Spre profitul de un miliard de euro

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2011, Petrom se aştepta să obţină un profit net de 2,3 miliarde de lei la finele anului. Însă, uitându-ne la cifrele aferente primelor nouă luni, este posibil ca, la 31 decembrie, compania să se apropie vertiginos sau chiar să ajungă la pragul de un miliard de euro. Ar fi pentru prima dată când o companie românească ar atinge această ştachetă din punctul de vedere al profitului net.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul