Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ioan Rus a declarat, în momentul în care a ieşit de la Parchetul General, de la audieri, că sistemul administraţiei publice permite apariţia unor erori pe listele electorale.

"Infrastructura umană şi materială pe care noi o avem în sistemul administraţiei publice din România, de-adevăratealea pot să existe erori în aceste liste, fără ca de acest lucru să fie vinovat Popescu sau Ionescu neapărat".

Ioan Rus a fost audiat timp de o oră de procurorii Parchetului General în dosarul listelor electorale folosite la referendum.

În acest dosar, procurorii au solicitat Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii fostului ministru delegat pentru Administraţie Victor Paul Dobre, acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Până în prezent, în cauză au fost puşi sub acuzare şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul-şef Constantin Manoloiu, şi secretarul de stat în MAI Ioan Căbulea.