Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cea de-a doua zi petrecută pe Marte s-a derulat fără probleme pentru robotul american Curiosity, care a ajuns pe planeta roşie luni dimineaţă. Toate antenele, sistemele de comunicare şi generatorul electric funcţionează perfect, a anunțat NASA.

„Avem acum confirmarea faptului că toate antenele şi toate sistemele de comunicare ale robotului funcţionează perfect. Suntem încrezători în faptul că dispunem acum de o capacitate mare de transmitere a datelor prin toate aceste sisteme, iar acesta era unul dintre principalele obiective pentru prima parte a misiunii", a declarat cercetătoarea Jennifer Trosper, într-o conferinţă de presă care a fost organizată la Jet Propulsion Laboratory (JPL), din Pasadena (SUA).

Catargul roverului Curiosity, echipat cu două camere de filmare, a fost întins aşa cum era prevăzut, astfel că de mâine va utea înregistra și transmite imagini panoramice de înaltă definiţie, la 360 de grade.

Integral pe AdevărulComentarii

nelu 1 o alta minciuna americana pentru creduli asa cum si sosire pe luna. ei americanii contrazic sosirea pe luna si noi prostii trebuie sa credem acum ca au ajuns pe marte.

9 august 2012 21:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.