Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alexandre Eram, soţul Andreei Esca, se consideră un bun ambasador al ţării noastre, care, spune el, este una dintre cele mai frumoase din lume. Omul de afaceri, de origine francez, s-a stabilit în România în 1992.

Într-un interviu acordat site-ului gândul.info, Alexandre Eram are numai cuvinte de laudă la adresa ţării nostre.

"Foarte mulţi sunt cei care ştiu despre România altceva decât este ţara asta în realitate. Şi asta se întâmplă şi astăzi. Se comunică doar lucruri senzaţionale sau negative", spune omul de afaceri dându-se pe sine drept exemplu.

"Am venit în România în iunie 1992 cu o jachetă foare groasă pe mine. Ştiam că aici e foarte frig, că e ca-n Siberia. Dar am găsit 40 de grade şi mi-am zis: Ce se întâmplă aici? Credeam că sunt numai căruţe, dar am văzut super-maşini. Sigur, acum pare o glumă, dar cred că oamenii ar trebui să călătorească mai mult şi să se convingă", povesteşte Alexandre Eram.

Omul de afaceri a povestit în câteva cuvinte traseul vieţii sale până ce a ajuns în România.

"Probabil avem călătoria în sânge. Sunt născut în America, am studiat în Germania, în Anglia, părinţii mei sunt în Franţa, iar eu m-am stabilit aici. Şi tatăl meu a avut o viaţă la fel. El este armean, a fugit din Armenia, a ajuns la Paris, a făcut École des Beaux-Arts, a plecat şi a câştigat un concurs în America, a construit World Trade Center, unul dintre turnurile care astăzi nu mai sunt", mai spune Alexandre Eram.

Soţul Andreei Esca punctează: "Nu mă gândesc de ce sunt aici, pentru că eu sunt unde îmi place".

Alexandru Eram iubeşte România

"Iubesc ţara asta şi unii spun că sunt un ambasador bun pentru că vorbesc peste tot de România. Pe oriunde mă duc, pe unde merg cu nevastă-mea, încerc să conving pe toată lumea că în România este extraordinar. Şi nu sunt singurul", explică francezul.

"Toţi au fost şocaţi pentru că ceea ce se reflectă acum la actualităţi nu este realitatea. Lucrurile negative care se spun despre România au fost zise de una sau două persoane şi nu reflectă ce cred alte milioane de oameni. Pe părerea unui cârcotaş nu poţi construi o poveste. Toţi cei care sunt în România iubesc ţara asta şi comunică tot ce-i mai bun despre ea", conchide soţul Andreei Esca.

"Poate e o ţară mai nouă şi atunci nu a fost afectată de evoluţia altor ţări europene. Aici legăturile de familie sunt mai strânse, cele de prietenie la fel, tradiţiile sunt mai adevărate. În Franţa, pentru o cină suni cu o lună înainte ca să vezi dacă ceilalţi sunt liberi. Aici suni şi întrebi: Mâncăm împreună mâine seară? Mai adevărate sunt şi sentimentele. În străinătate, oamenii sunt mai individualişti, mai singuri. Aici există o altfel de căldură", crede Alexandre Eram.

Integral pe Click!