Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Trimisă în grupa morții în turneul de polo, naționala României s-a prezentat mai mult decât onorabil în primele trei meciuri. După victoria la scor cu țara gazdă și înfrângerea la două goluri cu vicecampiona olimpică SUA, pentru băieții lui Istvan Kovacs a venit Ungaria. Nimeni alta decât campioana olimpică en-titre.

La începutul partidei, Istvan Kovacs a declarat că ”astăzi e român”, iar în bazin sportivii noștri au jucat ca niște unguri și au fost egali cu favoriții turneului până la pauză.

România a deschis scorul prin Kadar Kalman, după 42 de secunde de joc, iar Ungaria a întors rezultatul în minutul 3, ca un minut mai târziu să facă 3-1. A venit rândul sportivilor noștri să revină, prin golurile lui Negrean și Ghiban, pentru ca scorul după prima repriză să fie 4-5. România a câștigat a doua repriză cu 5-4 și a dus scorul la 9-9 la pauza mare.

Ungaria s-a desprins apoi, în premieră, la trei goluri, 13-10, iar diferenţa s-a menţinut şi în ultimul sfert, principala problemă a echipei noastre fiind apărarea. Scorul final a fost 17-15 în favoarea maghiarilor, care au bifat astfel prima victorie în grupa B.

Pentru România au marcat Kalman Kadar (2 goluri), Alexandru Ghiban (3), Andrei Buşilă (3), Tiberiu Negrean (2), Cosmin Radu (1), Nicolae Diaconu (1), Alexandru Matei (2). Pentru Ungaria au marcat Peter Biros (3), Tamas Kasas (1), Norbert Hosnyanszky (3), Norbert Madaras (5), Tamas Varga (1), Marton Szivos (2), Gergely Kiss (2).

Serbia - Muntenegru 11-11
În continuare, România va întâlni vicecampioana europeană Muntenegru (4 august) şi câştigătoarea Ligii Mondiale Serbia (6 august). Tricolorii au şanse mici de a ajunge în sferturile de finală, după ce Serbia şi Muntenegru au încheiat la egalitate, scor 11-11.

Serbia, care a câștigat medalia de bronz la Beijing, urmărește primul titlu olimpic la polo după o perioadă de patru ani în care a câștigat tot ce se putea la nivel internațional. O medalie olimpică pentru Muntenegru ar fi prima a acestei țări în orice disciplină.

Serbia se află acum pe primul loc în grupa B, din care primele patru echipe avansează mai departe.

Alt meci în grupa B: SUA - Marea Britanie

Rezultate Grupa A
Spania - Australia 13-9
Kazahstan - Grecia 4-11
Italia - Croația


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.