Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Financial Times: Traian Băsescu, vizat de un referendum privind demiterea sa, ar trebui să reflecteze la ceea ce l-a făcut atât de nepopular printre români, iar în loc să se amestece în instituţii, Guvernul ar trebui să se concentreze asupra economiei, îndeamnă FT într-un editorial publicat în ediţia online de luni.

Lupta pentru putere de la vârful scenei politice româneşti a atins punctul culminant la sfârşitul săptămânii, scrie Financial Times (FT) în acest editorial intitulat „Votul de la Bucureşti". Românii s-au prezentat la urne pentru a decide dacă să îl demită sau nu pe preşedinte „pe o căldură feroce", iar rezultatul a fost o „victorie în stilul lui Pirus".

Die Zeit: Referendumul nu-l va opri pe Ponta, scrie publicaţia germană. Cine are poporul de partea sa nu se ştie exact. Ce vor românii greu de spus. Preşedintele Băsescu afirmă că lipsa cvorumului înseamnă susţinerea sa. Premierul Ponta se prevalează de numărul celor care au votat „Da" duminica trecută. Nici democraţie nu se ştie exact ce înseamnă în România.

LibÉration: În România, războiul şefilor a intrat în prelungiri, constată cotidianul francez. Ca după fiecare scrutin în care e implicat, Traian Băsescu îşi strigă triumfal victoria. Dar, de data aceasta, succesul său e mare cât o înfrângere. Peste 7 milioane de români s-au pronunţat pentru plecarea lui şi preşedintele scapă de destituire doar graţie regulii impuse de Curtea Constituţională, care a fixat un prag de participare de 50%.
Integral pe Adevărul