Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Europeană publică azi raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare privind Justiţia din România. Scandalul politic a atras critici crunte faţă de situaţia statului de drept.

România primeşte cel mai critic raport pe Justiţie de la aderare: valorile fundamentale europene nu sunt respectate, încrederea UE este zdruncinată, monitorizarea va fi accelerată cu „misiuni regulate de evaluare" la Bucureşti. Acestea sunt principalele măsuri ce se aşteaptă să fie anunţate de Comisia Europeană prin raportul pe Justiţie al României pe ultimii cinci ani în cadrul Mecanismului pentru Cooperare şi Verificare (MCV), rezerva cu care a fost aprobată aderarea noastră şi a Bulgariei la UE, în 2007.

„Cu toate că raportul de astăzi analizează reformele din ultimii cinci ani, actualele dispute politice naţionale constituie o ameninţare gravă la adresa progreselor realizate până acum şi ridică întrebări serioase pe tema viitorului reformelor începute în România", avertizează Comisia Europeană. Nu se pune problema ridicării MCV în acest moment, ba mai mult, în cazul particular al României, o nouă evaluare va fi făcută, inclusiv cu experţi CE pe teren, în cursul acestui an. Monitorizarea se va referi în special la cele mai grave ameninţări la statul de drept şi independenţa Justiţiei în strânsă legătură cu recentele evenimente politice.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

moldovlahalualah Fratilor USL-isti unde sunteti?! Am ramas singur sa-apar satra? Daca-i infunda astea pe patriciu si voiculescu si voicu si iliescu si ponta (numai tzigani d-ai nostrii?) si ne scot si din Ioropa ce facem bre! Toti balaoachesii la vot! E ordin de la BULIBASA!

18 iulie 2012 22:55

Dumitra Ne asteapta vremuri grele , fratilor , si toate greselile si incompetenta guvernantilor se va explica prin butada " mostenirea trecutului" !

18 iulie 2012 20:15

Reticentul Sa vezi verdict devastator: 20 de ani de parnaie, pentru Patriciu deocamdata...

18 iulie 2012 20:04

matusa tamara Cei doi vitei imbecili ce conduc vremelnic tara ,Ponta si Antonescu ,se gratuleaza in fata Portii noi a Kremlinului ca au adus Romania in pragul excluderii din UE (ce sa mai vorbim de Schengen! ) , beau din sampania cu bule de Gazprom trimisa de Felix si, vazand asta sunt cuprins de groaza! Chiar asa de prost si orb e poporul acesta , nu mai scapa de blestemul oii aleia blestemate ,Miorita ! Alege in fruntea turmei numai ciobani comunisti ,ce au doar ganduri de furat si ucis ! Cei doi ciobani pomeniti mai sus ,Copylot si Repetent , demonizati de dracii Felix si Iliescu, dupa ce cred ca l-au ucis pe al treilea si i-au luat oile au o surpriza grozava ! Monica Macovei imbracata in straiele Victoriei Lipan ii demasca pe criminali la Consiliul Pastorilor Europeni si ciobanul constantean , presupus ucis , se dovedeste a fi Batman ! Are sapte vieti , una a lui si sase de la Motanul Felix caruia i-a mancat viata dupa viata ! Asteptam parastasul din 29 iulie unde speram ca Marele Licurici sa vina cu baltagul de ucis sobolani rozalii ! Sa speram ca partea din turma ce miroase a parfum Chanel sa invinga la referendum oile trasnind a votca daca vor sa pasca pe pasunile vestice ! Cealalta varianta este pascutul dupa program al ciulinilor Siberiei !

18 iulie 2012 15:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.