Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După cinci ani de reforme în domeniul justiţiei, Comisia Europeană încă nu poate avea încredere deplină în România şi Bulgaria, se arată în drafturile rapoartelor pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), potrivit agenţiei bulgare Focus News, care citează cotidianul Trud.
Comisia Europeană

UPDATE Judecătorul Cristi Danileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) arată că raportul pe justiție al Comisiei Europene privind România conține atât elemente ”clasice” cu referire la instituțiile care funcționează și sunt lăudate în fiecare an, precum DNA și ANI, dar și elemente noi, rezultate din activitatea politică a ultimelor luni de guvernare. ”Este timpul ca politicienii să recunoască Justiția ca putere în stat și să-i acorde importanța meritată. Acest lucru presupune trei lucruri esențiale: stabilitate instituțională, respectarea autorităților magistraților și executarea hotărârilor judecătorești și Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să i se recunoască o importanță majoră în cariera magistraților”, a declarat pentru Evenimentul Zilei, Cristi Danileț. El mai arată că raportul CE vine în continuarea liniilor trasate în ultima vreme de Consiliu.

Comisia Europeană recomandă ca Guvernul şi instituţiile cheie din România să îşi demonstreze angajamentul faţă de pietrele de temelie indispensabile ale statului de drept şi independenţei justiţiei, printr-o serie de "paşi urgenţi", conform proiectului raportului CE privind MCV

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

moldovlahalualah Astept articolul scris de SERGEI MAKAROV de la Vocea Rusiei. Acolo sa vedeti ce scrie despre nevolnicii kamunisti ponta & antonescu! cum fac de ocara idealurile socialismului si comunismului! "Doctorul" ponta nu ar intra la nici o universitate rusa etc... Invatamantul rus , e adevarat nu este deloc compromis! Haraso tov bombonel?!

18 iulie 2012 23:06

moldovlahalualah Toti USL-istii in cor: Basescu e de vina! De ce nu a demisionat? De ce nu l-a gratiat pe Bombonel? pe Voicu&lescu, patriciu ... de ceeee? Basescu se leaga de traditiile noastre ancestrale: furtul si plagiatul? Astea fac parte din cultura noastra ca si corida la spanioli!

18 iulie 2012 23:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.