Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Europeană publică azi raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) privind Justiţia din România. Scandalul politic din ţară nu putea fi trecut cu vederea în acest raport, dar el va avea efecte mult mai grave decât se estima. Presa anunţă cel mai critic raport pe Justiţie de la aderare la UE, în 2007.

După cinci ani de reforme în domeniul justiţiei, Comisia Europeană încă nu poate avea încredere deplină în România şi Bulgaria, se arată în drafturile rapoartelor pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV). În plus, Comisia Europeană ar putea adopta în acest an un nou raport MCV privind România care să analizeze dacă îngrijorările legate de respectarea statului de drept şi independenţa justiţiei au primit răspuns adecvat, precum şi dacă este respectată separaţia puterilor în stat, anunţă EVENIMENTUL ZILEI.

Dar un lucru e cert: progresele în implementarea celor patru condiţionalităţi din cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare care ar fi necesare pentru ca executivul UE să decidă ridicarea MCV nu sunt deocamdată prezente, anunţă AGERPRES. Valorile fundamentale europene nu sunt respectate, încrederea UE este zdruncinată, monitorizarea va fi accelerată cu „misiuni regulate de evaluare" la Bucureşti.

Acestea sunt, susţine ADEVĂRUL, principalele măsuri ce se aşteaptă să fie anunţate de Comisia Europeană prin raportul pe Justiţie al României pe ultimii cinci ani în cadrul Mecanismului pentru Cooperare şi Verificare, rezerva cu care a fost aprobată aderarea noastră şi a Bulgariei la UE, în 2007. Comisia este îngrijorată de recentele presiuni făcute de membrii Guvernului României şi de politicieni cu greutate asupra CCR: acestea sunt intervenţiile inacceptabile împotriva unui sistem judiciar indepent. Cu toate că există şi progrese, problemele identificate fac necesară menţinerea MCV pentru România termen nedefinit.

„Comisia consideră că paşii recenţi făcuţi de guvernul României ridică îngrijorări serioase cu privire la respectarea acestor principii fundamentale. Aceste măsuri au fost luate într-un sistem politic puternic polarizat, în care neîncrederea şi acuzaţiile dintre actorii politici sunt o obişnuinţă. Totuşi, acest context politic nu poate justifica natura sistematică a câtorva acţiuni. În timp ce anumite acţiuni pot fi explicate prin această polarizare politică, ele au ridicat îndoieli serioase privind angajamentele de a respecta statul de drept sau înţelegerea funcţionării statului de drept într-un sistem democratic“, se arată în draftul de raport, citat de GÂNDUL.

Mai multe solicitări transmise recent premierului Victor Ponta de către preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, parte a de acum celebrului document în 11 puncte, se regăsesc, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, şi în proiectul de raport. Introducerea acestor capitole în proiectul de raport dă astfel măsura îngrijorărilor partenerilor din Uniunea Europeană cu privire la disponibilitatea autorităţilor de la Bucureşti de a respecta statul de drept.

Asta, în condiţiile în care raportul din această vară era considerat crucial pentru şansele României de a adera cât mai rapid la spaţiul Schengen, şanse care, mai mult ca oricând, sunt puse în acest moment sub semnul întrebării. De altfel, remarcă NAŢIONAL, chiar şi preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, a declarat că există posibilitatea ca România să nu fie acceptată în spatiul Schengen, de vină fiind  unele probleme politice mai vechi, care sunt speculate de oficialii europeni.

„Din păcate, este mai probabil să nu reuşim această intrare în Schengen, dar asta nu are nicio legătură, în fond, cu evenimentele politice din România“, a adăugat preşedintele interimar, citat de ANTENA3. Pe de altă parte, în opinia deputatului PNL Eurgen Nicolăescu, Raportul pe Justiţie dovedeşte că Traian Băsescu este vinovat, împreună cu Monica Macovei şi Cristian Preda, de defăimarea României. Nicolăescu, citat de COTIDIANUL, susţine că  documentul pe care CE îl va da astăzi publicităţii este „un raport subiectiv şi excesiv politizat“.

Premierul Victor Ponta a anunţat că va veni miercuri în faţa Parlamentului, pentru a prezenta răspunsul transmis Comisiei Europene în urma celor 11 întrebări primite din partea preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, aminteşte MEDIAFAX,  a respins iniţial cererea grupului PDL ca premierul Victor Ponta să informeze plenul Camerei în legătură cu cele 11 puncte discutate la Comisia Europeană, pe motiv că solicitarea era neregulamentară.

Iar oficiali ai Comisiei Europeane au confirmat, ieri, că au primit răspunsul autorităţilor de la Bucureşti în legătură cu îngrijorările Bruxelles-ului pentru care preşedintele Jose Barroso a cerut clarificări urgente şi acţiuni convingătoare din partea premierului Victor Ponta. Aceştia, susţine ADEVĂRUL, au evitat însă să precizeze dacă răspunsurile Bucureştiului la cele 11 îngrijorări ale Comisiei Europene sunt mulţumitoare: „Un răspuns va fi dat mâine (n.n miercuri) în cadrul raportului MCV. Salutăm respectarea angajamentului de a răspunde în scris“.


Comentarii

tepes v de coruptul iohannis nu zice nimeni nimic, a intermediat vanzari de copii (a recunoscut chiar el), a furat impreuna cu familia case cu acte false deci inselaciune, fals si uz de fals (dovedit irevocabil de justitia romana) ???????

28 ianuarie 2016 15:30

d_ale procurorului plagiator copy-paste.... "Duminică pe la prânz s-a patentat o nouă trăsnaie: scurtarea listelor electorale. Dacă numărul total al alegătorilor scădea din pix, creştea automat procentul celor care votau efectiv. Şefa de la Statistică a fost convocată la prefect şi i s-a dat sarcina. Pe baza informaţiilor primite de la cohorta de activişti răspândiţi în judeţ, biata femeie a început să-i scoată din listele electorale pe cei despre care se ştia că sunt plecaţi la muncă în străinătate. Cu chiu, cu vai, referendumul a fost validat, presa a relatat în notă umoristică toate încălcările de lege. Doar PRM a făcut contestaţii inutile. Anul acesta s-a încercat aceeaşi trăsnaie: scurtarea listelor. Premierul Ponta a anunţat că vor apela la rezultatele recensământului de anul trecut. Guvernul a cerut insistent, preţ de câteva zile, listele de la Statistică - însă doar verbal sau telefonic. De data asta, spre deosebire de biata femeie de la Bacău, statisticienii s-au ţinut fermi: vrem ordin scris. Ştiau că regulamentul recensământului, elaborat de Comisia Europeană, interzice folosirea acestor liste pentru alegeri, datele se folosesc exclusiv în scop statistic. Până la urmă, Guvernul a cedat. " Citeste mai mult in Adevarul.

19 iulie 2012 5:08

_ Of, asa-zisa malitiozitate a unora. Ce e aia "capitalisti", aici e...comunism ?! Nu va fi. Nu va fi nici adevaratul capitalism, intrucat suntem la ani-lumina de dezvoltare economica. Asa-zisul capitalism interbelic romanesc era ...unul de stat. Marile averi s-au facut cu statul, iar "burghezia romana" tot...de stat era. N-am auzit nici un om din perioada de care pomeneam sa se sinucida din cauza asta. Cu o sigura conditie- statul sa nu fie gestionat de hoti si derbedei, ca sandramaua se prabuseste. Ce va fi cu Ponta-Antonescu (la pachet), ramane de vazut. Epocii basescu i-am zis ADIO.

18 iulie 2012 23:07

fara € vrem din nou Vize Da-i incolo de capitalisti...sa bage iar vize ...si ce daca ? Romanii O sa se cheltuiasca mai mult in Romania si nu lasam banii la ei

18 iulie 2012 22:52

Bufnita Plagiator n-am fost niciodata; ma omora profu` meu de mult, daca eram asa. Papagal- n-as crede, am doi in cusca, care se plictisesc de moarte, e loc si de un al treilea (daca te accepta, ca astia-s papagali fitosi). Cu furatu`.... mmmm, poate ca...ma mai gandesc. Daca e dama bine, cu un creier de dimensiuni considerabile, doctoratul dat pe bune (conditie eliminatorie), poate mai vorbim. Si mai afla ca, de multe ori, glumesc vorbind serios.

18 iulie 2012 22:38

@bufnita fraiere,ponta este un plagiator,un hot si un papagal.Asta e tot.Nu te mai agita.

18 iulie 2012 22:29

vivi Dupa 8 ani de pdl asta este normal ca si raport, hadeti la vot si sa schimbam ceva DA !

18 iulie 2012 21:41

Bufnita Ma, stiam ca basistii sunt prostovani, insa asta se cheama genocid: trimiti la razboi soldati neinstruiti, fara arme, care nu deosebesc o grenada de o cutie de conserve. Cand te bagi in aprecierea doctoratelor altora, tu insuti trebuie sa fii trecut prin asta; doar asa poti identifica punctele sensibile, utiliza termenii in cunostinta de cauza. Nu e vina militantului, ci a prostului care a pornit la lupta cu o armata stransa de pe drumuri. Ignorantilor, caraghiosilor, caracudelor, pacalicilor ce sunteti voi ! Suntei comunisti sadea; croitorese si ospatari se ocupa de ...farfurii zburatoare !

18 iulie 2012 20:49

Bufnita Alooo, dumitra, vezi ca indexul nu e aceeasi chestie cu bibliografia de la urma. Indexul= cuvinte cheie, randuite in ordine alfabetica, unde se indica pagina la care se gasesc. Mareste viteza de parcurgere a cartii, de aia se pune la urma. Pfuiiii, da` chiar trebuie sa ma incurc cu toti diletantii, cu toti confuzionatii, cu toti aiuritii ? Ca asta sunteti; behaiti pe teme doctorale, insa sunteti...la furat !! E clar, acum m-am prins: habar nu ai, imi pierd timpul !! Auzi, cica "index" !!!!

18 iulie 2012 20:42

_bufnita Am rabdare, dar nu foarte multa. Fii buna si-mi spune in ce an ti-ai sustinut doctoratul, in ce domeniu, cand ai primit confirmarea CNATDCU, apoi poate binevoiesc sa-ti dau explicatiile de rigoare. Daca nu ai asa ceva ai face bine sa te abtii.

18 iulie 2012 20:31

Dumitra Dupa cum se trateaza problema , situatia este cat se poate de limpede ! Un plagiat - in varianta acceptata pentru domnul premier Ponta - este atunci cand numele autorului cartii din index este sters si schimbat cu numele licentiatului Victoras !

18 iulie 2012 20:13

Bufnita Basistii au 2 puncte de campanie. Prima e cu plagiatul- chestie deja discutabila, in sensul ca s-a politizat atat de tare, incat nu mai convinge pe nimeni. Au inceput-o cu "dottore", apoi s-a dezlantuit corul cateilor: hamhamhamham, pe tonalitati subtiri. Una era interventia juristilor universitari, alta e funeriu si mama lui de chimisti. Chiar daca era adevarat, interventia politica era inoportuna, compromitand toata chestia. Apoi aia, cu criticile Europei, ele vin din NECUNOASTEREA CRASA a realitatilor Romaniei sub basescu. Vor veni, n-ai grija, dovezi de natura penala asupra "cinstei si corectitudinii" acestui regim. Stii care e cea mai dureroasa chestie: ca va trebui sa le prezentam in afara, sa stie lumea cui a luat apararea. Si nu vom avea nici o satiffactie; vom da, involuntar, noi suturi in fund Romaniei. Asta pentru ca niste disperati, morti dupa scaun, NU NE DAU DE ALES.

18 iulie 2012 20:09

Bufnita Ce faci, omul vesel ? Iar umbli cu prostii ? Tu nu poti merge pe propriile tale picioare ? Am dubii MARI asupra integritatii persoanei tale ! Aia, cu "independenta justitiei"- tromboneala chioara. Intraba orice avocat sau magistrat (care nu se afla in exercitiul functiunii), cat de independenta a fost justititia sub basescu. Intreaba orice politist sau de pe la Garda Financiara, cum se faceau controalele, cu dedicatie. Las-o balta, nu fa confuzie intre propaganda "pentru exterior" si realitate. Tu mergi in continuare pe aburelile alea, insa nu ma poti convine pe mine si nici pe aia care au avut ocazia sa cunoasca "binefacerile regimului". Iti mai zic ca MARI SURPRIZE or sa vina dupa incheierea auditului pe la diverse institutii. Basismul a fost la fel de hot si de rapace, stai pe pace. Clientela, privilegii, contracte cu dedicatie... Acus` salta si "regina", atunci sa te tii. Iar prima persoana arestata... stii tu cine o sa fie, aia, cu bani multi la minister. E buna si perseverenta, numai sa nu fie in prostie...

18 iulie 2012 19:55

VREAU TARA MEA ROMANIA.......... EU CA ROMAN : MA STERG LA C...R CU RAPORTUL LOR DE KAKAT........ LOGIC : CE DRAQU NE MILOGIM DE JEGURILE ASTEA DE BAROSSO, MERKEL, ........CAND EI SUNT MAI PUTREZI DECAT NOI........VREAU AFARA DIN U.E.; NU VREAU EURO: VREAU TARA MEA ROMANIA..........

18 iulie 2012 19:18

Omul vesel Este vorba de rezultate chiar aici, nu are legatura cu plagiatul, cu insusirea pe nedrept a doua masterate, cu sponsorizari primite de la firma lui Sova, cultura organizationala? Mecanism blocat? Cum si de cine? USL are majoritatea absoluta in parlament si nu reusesc sa faca cvorum (serios? din intamplare chiar pe legea CCR), lanseaza o serie de ordonante guvernamentale a caror putere deriva una dintr-alta cu prima abrogand practic prerogativele CCR, urmand altele care se bazeaza pe aceasta in sensul ca i se cere CCR sa judece ceva ce cu mai poate, recte inadmisibil. Se trece MO in subordinea guvernului pentru a inlesni sustragerea de la judecata ICCJ a inculpatului Voiculescu. Presedintele interimar, venit de pe locul trei, Antonescu isi permite sa vorbeasca in numele poporului roman si sa se scalambaie la institutiile europene. Rezultate? Oare merita romania sa stea mai bine decat Grecia, Islanda, Irlanda , Spania , Italia? Chiar asa mare putere economica suntem prin noi insine? veti vedea in curand ca nu!

18 iulie 2012 18:52

Aurel "Raportul pe Justiţie dovedeşte că Traian Băsescu este vinovat, împreună cu Monica Macovei şi Cristian Preda, de defăimarea României. " Cum dracu ca toti idiotii au ajuns ministri? M-am saturat sa fiu elegant in exprimare. Nicolaescu este un gunoi si mi-e scarba de toti cei care aidoma lui Ceausescu cauta sa ne explice ceea ce noi intelegem mai bine decat ei. Pentru ca pur si simplu avem un IQ decat ei.

18 iulie 2012 18:22

_ Dom`le, ma faci sa vorbesc urat si nu-mi sta in fire. Politica, flecareala de bodega, tromboane. Va agatati de plagiat precum scaiu` de curul oii, pardon. Mi se falfaie mie de plagiatu` lui Ponta; daca erai cu toate-acasa, trebuiai sa zici ca acolo au fost `jdemii de comisii de examinare+ CNATDCU; erau chiori cu totii ? Da de plagiatorii de la pdl ai auzit, ori esti amezic ? Daca ai fi trecut printr-un doctorat tu insuti, ai fi aflat cum stau lucrurile si nu mai pierdeam timpul aici ! Si la doctorat, si dupa el, exista o irarhie: caracude, dar si oameni onesti. REZULTATELE FAC DIFERENTA, nu lalaieli ale unor amatori, ziceri de bodega. Diferenta o face judecata cuiva, intotdeauna DUPA: am incredere in cutare, pe chestii grele si strict tehnice, ca face fata sau nu cerintelor.Nu asta e problema ! Problema reala a Romaniei e un blocaj institutional, generat de tehnicile de management diversionist folosite. Ce stii tu despre management si despre cultura organizationala- Dumnezeu stie. Problema e ca MASINARIA S-A BLOCAT, ca nu se mai inteleg oamenii intre ei, ca nu mai alegi doua bete din ce se spune. La dracu`, intr-o organizatie, daca seful s-a dovedit un idiot, atunci pleaca. Cine pleaca primul. ghici ghicitoarea mea ?

18 iulie 2012 16:29

matusa tamara Conceptul de "Matusa Tamara "a reprezentat culmea nesimtirii PSD-iste ! A fost ceva ce nu a fost intalnit niciodata in vre-o sala de judecata ca argument !Folosesc acest pseudonim pentru a aminti romanilor , care se dovedesc ca au memoria extrem de scurta ,ca au fost facuti debili si idioti in fata de un conducator adulat al PSD si al doctoratului plagiat primului ministru actual , domnul Nastase , care , pentru a justifica multe milioane de euro furate tarii a folosit-o pe "matusa Tamara" o persoana senila , ca autoare de nenumarate tranzactii imobiliare, tranzactii la bursa si tranzactii bancare in urma carora pensionara de 90 de ani a "castigat" sute de milioane de euro pe care le-a donat apoi lui Nastase ! Este o poveste la fel de adevarata ca si legalitatea si constitutionalitatea si cinstea ultimelor masuri ale clicii USL-iste de demolare a Romaniei! Cum credeti ca privesc democratiile europene la un partid (PSD) si o coalitie (USL) care au facut zid pentru a apara"din principiu" pe matusa Tamara ? Ingroziti ca , dupa achitarea in acest dosar , justitia umilita le-a bagat la racoare faraonul , talharii au trecut la demolarea sistematica a statului roman pentru a pune mana pe justitie !Cand aud de "matusa Tamara" usl-asii isi amintesc ca au castigat in justitie asa cum a castigat Geona la presedintie si li se ridica parul pe spinare si trec la complot !

18 iulie 2012 16:11

_ Nu, ca asa nu se mai poate. Lucrurile trebuie spuse, ca altfel fac explozie. De vreo 7 ani, atmosfera in Romania a devenit irespirabila. Asta o spune unul care nu si-a cumparat examene (n-am avut bani pentru asa ceva), nu am umblat cu pile (imi repugna pupatul in cur) si, in general, mi-am vazut de treaba. Nici cei de dinainte nu erau sfinti, insa, repet, basismul a fost o chestie iesita din comun. Daca indrazneste vreunu` sa zica ca basescu nu mai e la putere, il injur. Sunt pline institutiile de jigodii basiste, iar schimbarea s-a facut doar la suprafata. Pana aici, ajunge cu porcariile !

18 iulie 2012 16:05

g Raportul arata starea justitiei pe 5 ani ,nu pe 2 luni.Daca eram asa buni nu ne mai monitorizau de acum 5 ani

18 iulie 2012 15:56

_ Iar persoanelor de la Bruxellles si Strasbourg, care mor de dragul "statului de drept" basist, le propun un targ reciproc avantajos. Vim `mnealor in Ro, unde le facem favoarea unui salariu de 400 euro lunar (media fiind undeva la 300); ii muncim ca pe sfintii mucenici la locul de munca, dar NU SE ACCEPTA: scuze, explicatii ca nu se poate, invoiri, eventual spalat putina inapoi. Io merg in locul lor; am doua masterate si un doctorat, iar in maxim 4 luni pot fi cel putzin la fel de eficient, pe postul pe care il ocupa ei. Astept oferte; daca ele nu vin, inseamna ca cineva umbla cu cioara vopsita.

18 iulie 2012 15:48

_ Chestia asta, cu aderarea Romaniei la Schengen, e ultima problema pe care o avem. Intai trebuie rezolvate problemele intrerne grave- INLATURAREA SI PUNEREA LA RACOARE A PRINCIPALEI SURSE DE SCANDAL; anihilarea anturajului acesteia, apoi de-basizarea institutiilor statului, deoarece cu astia nu poti face nimic: nici economie, nici cultura, nici educatie, nici justitie, nici...nici. Apoi trecem la treaba, adica la repunerea Romaniei pe roti, intrucat, sub regimul comandirului de vapor... deraiase grav de la starea de normalitate. Cu sau fara voie de la Bruxelles, Washington, Strasbour, Berlin, dracu` mai stie de pe unde, basescu pleaca. Nu poti tine o tara in blocaj institutional perpetuu. Gata, s-a terminat cu basismele, cu dileala, cu politica poalelor in cap, cu hotiile, cu diversiunile, cu para la cancelariile europene, cu securismele, cu teatrul ieftin, cu demagogia ("respectarea constitutiei"), cu guvernarea prin tehnici cu care ai conduce un bordel. Basescuuuu, s`aude ? Gata ! Pana aici ti-a fost !

18 iulie 2012 15:31

monica macovei prietena lui barroso pt. matusa tamara ... probabil esti nepoata suspendatului, dar fiind batrana ca suspendatul, ai scuze ca esti dementa, ai pensie buna curvo si iti place bautura...

18 iulie 2012 14:43

col. Turcescu Tiberiu draga nu e bine sa ...afara din EU...dar te asigur ca nici ei nu ne lasa sa iesim! Vezi Grecia de care se tin nemtaleii cu dinti.Ca unul ce circul prin frontiere, spun, ca linistiti putem traii fara SChengen- un moft!! Si doar rau ne facem dind "si mai" liber tiganilor in Eu.

18 iulie 2012 14:40

tiberiu afara cu romania din EU....daca ..esti un adevarat..premier..stimabile ponta..scoate romania..din EU..nu ne trebuie noua europa unita..sa se revina la..moda pasapoartelor cu VIZA si gata.. Nu suntem o colonie a EU...va fi mai bine..daca nu suntem in EU..ne vom descurca..ne alipim la Moscova si facem un CAER..mai mic asa cu ucraina,belarusrep moldova si rusia!

18 iulie 2012 14:25

XXL Basescu sa-si dea imediat demisia!

18 iulie 2012 13:58

NU CONTEAZA CE ZIC STRAINII Jos cu toti din EU si FMI noi suntem romani nu nemti nu ne trebuie banii si vizele lor. Noi traim si muncim in Romania ! Ce daca nu mai avem voie sa mergem in Europa? Ne e de ajuns Romania!

18 iulie 2012 13:41

Adela Orchestra UE ne canta, noi dansam, ne place nu ne place. Suspendatul vrea in orchestra,, un dement. .. se agata de putere, ce tot fredoneaza cu justitia, cine a coordonat justitia, c ine a dictat toate arestarile, nu marinarul ?

18 iulie 2012 11:52

GOGO Super, ce zic asia de la CE? IN ULTIMII 5 ANI. Si cine draq a condus tara asta in ultimii 5 ani? Ghici ghicitoarea mea. Ete ca ai draq simt ca li se apropie funia de par? Duna Nastase Adrian dragi pd-lei, dula nastase. Ori si voi sunteti diabetici, claustrofobi si alte alea? Daca nu suportati detentia faceti ce a facut nastasel adica LICHIDATIVA SINGURI ALTFEL VA LICHIDEAZA POPORUL ROMAN. TREZIREA ROMANI AFARA CU BASEL DE PDL

18 iulie 2012 11:48

mimi Layre, tot legea iti da voie sa imprumuti bani de la banca. Dar banca iti cere sa dovedesti ca poti sa returnezi banii imprumutati si sa respecti regulille pe care ti le impun ei. Mai ciutaci postaci, rugativa de idolii vostii Ponta si Antonescu sa va spuna pana cand mai pot sa va plateasca salariile si pensiile. Dupa ce va raspund sa vorbesti din nou despre lege,,,,

18 iulie 2012 11:34

Laur Edgar/nelu,matusatamara...sunt de fapt aceiasi persoana!Romanii au fost in tara si in ultimii ani asa ca raportul asta este despre ce a fost in ultimii 5 ani! Credeti ca cineva ne convinge ca am fi intrat in Schengen fara astea 2 luni! Cine crede ca UE ne ar da afara ,ca nu mai putem munci afara ca a fost bine si uite au venit unii si acum e rau! Sa fim seriosi! Manipularea asta nu mai tine! E normal sa se respecte legea! numai ca LEGEA ne da voie sa l demitem pe base!si asta o sa facem!pdl ul e demis de mult nu mai exista!Cine nu voteaza e las si sa taca!

18 iulie 2012 11:24

Un pumn in gura romanilor "Socaciu: Nu e de competenta romanilor sa decida daca vor Parlament unicameral " Cum isi permite nesimtitul asta de Socaciu ales pe liste sa bage deja pumnul in gura romanilor? Pesemne asta se preconizeaza a fi politica USL in caz de castigare a referendumului? Fa bine Socaciu si cere-ti scuze fata de poporul roman si paraseste Parlamentul pentru ca nu reprezinti poporul

18 iulie 2012 11:17

alice analiza ultimilor 5 ani de justitie - cum spune basescu ?, libera, independenta, adevarata..., bla, bla - ne arata ceea ce stiam : justitia ca star de tv, defilari cu catuse, afirmatii - un ex - despre popoviciu incatusat: "cu ce a gresit popoviciu,? el este un om de afaceri" - citat basesc -, sau afirmatii : "dau drumul la dosare ", - desigur, tot citat basesc - sau anunturi despre arestari care surveneau dupa - inutil de amintit ca este tot citat basesc ! etc. etc.; cotcodaceala despre actuala putere ca vrea sa acapareze justitia este, de fapt, disperarea ca justitia scapa de sub control si, vai, are atatea de lamurit, dosare tinute in asteptare, asa cum s-a mai aratat, inceperea unor urmarirI penale, pierderea unor imunitati etc.; desigur, mai sunt o serie de tolomaci - sper, specie in curs de disparitie ! - care guita ca raportul este din cauza guvernarii incepute la 7.05.2012; nu, mai, cret...., adica pupincuristilor, este oglinda guvernarii basiste ! aia cu reforma, cu binefacerile, cu politica cea corecta, beheheeee, beheheeeee................

18 iulie 2012 10:33

livia Raportul MCV este raportul subordonarii justitiei de catre Basescu,este raportul unui an de zile in care ANI SI DNA,dar si Parchetul general au devenit arme ale mafiei prezidential;e Basescu Traian.Pretentiile CE rtidicate impotriva guvernului legitiom al Romaniei in iunie 2012 sunt contrazise in totalitate de deciziile CCR,sau Comisia Europpeana desconsidera o Curte Constitutionala? http://mariusmina.blogspot.ro/2012/07/agentia-nationala-de-integritate-si-dna.html

18 iulie 2012 10:20

livia Raportul MCV este raportul subordonarii justitiei de catre Basescu,este raportul unui an de zile in care ANI SI DNA,dar si Parchetul general au devenit arme ale mafiei prezidential;e Basescu Traian.Pretentiile CE rtidicate impotriva guvernului legitiom al Romaniei in iunie 2012 sunt contrazise in totalitate de deciziile CCR,sau Comisia Europpeana desconsidera o Curte Constitutionala? http://mariusmina.blogspot.ro/2012/07/agentia-nationala-de-integritate-si-dna.html

18 iulie 2012 10:20

pensionar STIAM CA SUNTEM MEMBRU AL UE, NATO, NU COLONIE , CA SLUGI IN ACTE EMIS DE UE, NATO, SUA.SLUGI AM FOST, SLUGI VOM FI, SI PRIMUL SLUGOI CARE NE-A ADUS AICI ESTE BASESCU-PDL.

18 iulie 2012 9:56

Basescule te-a invins securitatea, ca si pe Constantinescu! Copy/paste si Cr(et)in repetentul repeta obsesiv minciuna, ca doi copiii idioti: nu noi suntem de vine! Desi in raport problema este specificata si este subliniat ca asta e baiul! Cei din vest, care nu stau in informatiile infractorului severin, dar nici in ale altora, ci au propriile cai de informare, stiau ca in Romania lupta nu s-a terminat. Nu se aminteste niciodata, dar din cauza mogulilor penali care domina presa, la libertatea presei am fost retrogradati, desi la partea politica crescusem. Acum vom scadea si la aceasta, se vor intoarce practicile nastasiene si vom avea cantarea Rromaniei hoate si a mult prea talharilor ei conducatori, care vor redeveni imuni in fata legii...Iar fara Europa noi nu suntem in stare sa ne platim nici pensiile...s-a uitat vremea lui vacaroiu si nastase? Nu se stie cat de rau e in ucraina acum, cand fortele reactionare au invins, cum se incearca si la noi?

18 iulie 2012 9:28

matusa tamara recunosc ca sunt un dobitoc!!!!!!

18 iulie 2012 9:26

pdl-ul, ca ogasca mafoita ....???!!!!

18 iulie 2012 9:25

ritzi, udrea, botisi, negoita, boc, branconieru'....etc ,,,,???!!!

18 iulie 2012 9:24

blejnar ....????!!!!

18 iulie 2012 9:21

eba ....???!!!!

18 iulie 2012 9:21

securitate ...?????!!!

18 iulie 2012 9:20

vanzari anterioare ...???!!!!

18 iulie 2012 9:19

flota .....???!!!!1

18 iulie 2012 9:19

casa din mihaileanu ....???!!!!

18 iulie 2012 9:18

matusa tamara Cand vad poza de mai sus, unde cei doi vitei imbecili se gratuleaza in fata Portii noi a Kremlinului ca au adus Romania in pragul excluderii din UE (ce sa mai vorbim de Schengen! ) , si beau din sampania cu bule de Gazprom trimisa de Felix ma apuca groaza ! Chiar asa de prost si orb e poporul acesta , nu mai scapa de blestemul oii aleia blestemate ,Miorita ! Alege in fruntea turmei numai ciobani cu ganduri de furat si ucis ! Cei doi ciobani de mai sus ,Copylot si Repetent , demonizati de dracii Felix si Iliescu, dupa ce cred ca l-au ucis pe al treilea si i-au luat oile au o surpriza grozava ! Monica Macovei imbracata in straiele Victoriei Lipan ii demasca pe criminali la Consiliul Pastorilor Europeni si ciobanul constantean , presupus ucis , se dovedeste a fi Batman ! Are sapte vieti , una a lui si sase de la Motanul Felix caruia i-a mancat viata dupa viata ! Asteptam parastasul din 29 iulie unde speram ca Marele Licurici sa vina cu baltagul de ucis sobolani rozalii !

18 iulie 2012 9:14

neutr onu cel mai bun exemplu de refuz ,este hoția lui c opylotru,amestecul grsolan în justiție,declarațiile ”belicoase” ale adormitului de deltă,referendumul ”comandat de hoții din parlament îmreună cu traseiștii,comandați de varanul-felix!!!românia suportă o,palmă grea din partea Europei.greu ne vom mai putea rveni din cauza MINCIUNILOR si a trufiei celor doi”papagali de avicola băicoi”și a pasiunii comuniștilor de a conduce cu ori ce chip!!!

18 iulie 2012 9:10

neutr onu cel mai bun exemplu de refuz ,este hoția lui cpoylotru,amestecul grsolan în justiție,declarațiile ”belicoase” ale adormitului de deltă,referendumul ”comandat de hoții din parlament îmreună cu traseiștii,comandați de varanul-felix!!!românia suportă o,palmă grea din partea Europei.greu ne vom mai putea rveni din cauza MINCIUNILOR si a trufiei celor doi”papagali de avicola băicoi”și a pasiunii comuniștilor de a conduce cu ori ce chip!!!

18 iulie 2012 9:09

justitia "scot dosare" a lui base justitia lui basescu era (si este inca) la fel de dreapta ca cea a lui gheorghiu dej! asa ca ii putem multumi atarnatului pentru inca un lucru!

18 iulie 2012 8:51

nechifor Avem rezultatul, de altfel asteptat al ultimilor 2 luni de guvernare usl-ista. Cuplul ponta & antonescu a reusit sa ne indeparteze de Europa. Apropo usl-asi daca nu va place civilizatia europeana si va simtiti sclavi plecati dracului in Congo. Acolo puteti rani cu boturile voastre in voie, si cu ocazia asta scapa si tara asta de prostime.

18 iulie 2012 8:43

MEDICUL EMIGRANT Poporul roman va intelege DIN ACEST CIRC EXTREM DE PAGUBOS SI PERICULOS ca oameni care doresc sa reprezinte Romania ca al de BASESCU, ANTONESCU si PONTA trebuie sa mearga MAI INTAI in strainatate la un laborator autorizat de PSIHIATRIE pentru a fi examinati.

18 iulie 2012 8:43

omul care spune intotdeauna adevarul la capatul tastei 3 sa fim seriosi ...nu intram in schengen di cauza tiganilor , a hotilor , a granitelor nepazite , a coruptiei , vamilor ...

18 iulie 2012 8:29

seser Urmariti, distrati-va (daca puteti) si va minunati: Victor SOCA(CA)CIU, menestrel de elita, da cu poporul(prostimea, nu elita) de pamant!. Dorele, mergi la pascut, ca astia nu dau doi bani pe tine! Urmariti pe :http://inregistrari.b1.ro/view-17_Jul-2012-sub_semnul_intrebarii-88.html, magistrala gandire a unui REPREZENTANT AL POPORULUI, ales in PARLAMENTUL LEGITIM al Romaniei!!!

18 iulie 2012 8:24

Asistat social din Constanta Ii doare la basca pe comunisti de raportu pe justitie sau de Bopor ... lor sa le mearga bine , tara e plina de prostime needucata , burta sa fie plina , munca cat de putina ..............

18 iulie 2012 8:09

Bula Dupa postarile anterioare, este clar ca dictatura este ceea ce meritam! Ce democratie? Ce corectitudine in relatiile interne si internationale? Noi suntem buricul pamantului, cum ne-au invatat comunistii si putem sfida orice si pe oricine! Vrem sa circulam cu vize, nu vrem sa mai lucram prin alte tari, nu vrem sa ne ajunga copiii pe la universitati straine...

18 iulie 2012 8:09

delia Asta este din cauza minciunilor spuse de slugile lui basescu.Oricum,pentru noi , oamenii de rand justitia a fost, este si va fi stramba,asa ca mai putin conteaza ce spun stapanii europei.

18 iulie 2012 8:02

Celui ce plagiaza numele lui Ponta Si ce-ti aduce Schengen-ul, boule? Aceasta mica recompensa a devenit ceva similar cu margelele de sticla pentru boshimanii de altadata.

18 iulie 2012 7:40

Ei si?! Sute de interventii armate ale SUA in toata lumea, majoritatea dovedindu-se de natura criminala, s-au facut in numele filosofiei ”drepturilor omului”, formulate de blandul pastor baptist Jimmy Carter. Chiar si interventia brutala si cinica din Irak a fost motivata doar in subsidiar prin minciuna existentei armelor nucleare ale lui Saddam Hussein, iar in principal, acordul ONU, in pofida opozitiei Rusiei si Chinei s-a obtinut pentru protejarea kurzilor din zona de nord a Irakului si a minoritatilor religioase din sud. Acum, pretextul pentru sclavagizarea romanilor si mentinerea Romaniei in stare de colonie periferica a Uniunii Europene este acest MCV !!! Ca si cand, justitia controlata la sange de Basescu pentru a se proteja pe sine de dosarele penale existente, ca si de cele ce urmeaza sa-i fie deschise, precum si ale camarilei sale fanaro-pedeliote, ar fi vreo lumina a democratiei! Daca justitia lui Basescu a fost libera si corecta, de ce n-au ridicat MCV-ul pana acum? Si de ce ne-au hartuit atata in problema Schengen? Acest MCV nu este decat un pretext ticalos al birocratilor imbuibati de la Bruxelles si o supapa de distragerre a atentiei de la problemele economice si financiarfe pe care le-au generat fie din lacomie (in asociere cu bancile lor), fie din prostie si lene. Vezi Doamne, un popor care este admis sa stea si el cu mana intinsa intr-un colt al sufrageriei bogatilor, n-are voie sa-si faca ordine in propria casa. Cum sa-si permita el luxul democratic de a-l da jos prin vot pe lacheul care ii goneste pe romani sa nu se apropie de masa bogatilor?! Si mai duceti-va dracului cu MCV-ul vostru, domnilor birocrati! Noi va trebui sa ne vedem de drumul nostru. Mai sunt si alte solutii, nu numai sclavia UE...

18 iulie 2012 7:37

Ponta Nu intram in Schengen din cauza mea!

18 iulie 2012 6:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.