Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Leul a căzut la cel mai mic nivel faţă de euro şi dolar din cauza temerilor că neînţelegerile de la nivel politic vor întârzia angajamentele luate faţă de creditorii internaţionali dar şi a îngrijorărilor exprimate de Germania cu privire la eforturile guvernului de a limita puterea Curţii Constituţionale şi pentru a înlătura preşedintele.

Moneda s-a depreciat cu 0,5% faţă de euro vineri, până la cel mai scăzut nivel atins vreodată la nivel interbancar în raport cu euro: 4,5633 lei/euro. Per total, luna aceasta leul a scăzut cu 2,5%, cea mai proastă performanţă a unei monede din cele 27 de state emergente analizate de Bloomberg (în care se află incluse şi pieţele din regiune). Leul a trecut prin al doilea declin săptămânal după ce lupta pentru putere dintre preşedintele Traian Băsescu şi premieul Victor Ponta a condus la suspendarea preşedintelui Băsescu, pe 6 iulie.

Intgral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

contribuabilu` Si leul saracu e asemenea tarii. Cum poate fi altfel daca basistii zbiara pe diverse voci in ziare, la televiziuni, la CE, la Parlamentul European apocalipsa Romaniei ? Si cu toate astea leul s-a depreciat cu mai putin e 5 % dupa catastrofa guvernarii basiste. Nu mai fiti prapastiosi !

15 noiembrie 2012 14:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.