Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România riscă întreruperea plăţilor pe cinci programe operaţionale pentru că ratează planul convenit cu Executivul european prin care trebuia să facă dovada gestionării banilor nerambursabili. Capacitatea administrativă este „extrem de slabă", deficienţele în sistemul de control şi management sunt mari, administraţia publică a României este în acest moment „paralizată" din cauza conflictelor interne, „nu există progrese suficiente" pentru pregătirea României pentru viitorul buget al UE şi, drept consecinţă, suspendarea/întreruperea plăţilor pe fonduri UE nerambursabile destinată acestei ţări este extrem de probabilă.

Acestea sunt constatările echipelor de audit ale Comisiei Europene şi avertismentele transmise de directori ai unor departamente-cheie din această instituţie, potrivit unei corespondenţe citate de Mediafax.

Constatările au fost transmise de directorul general al Directoratului General pentru Politică Regională al Comisiei Europene (DG REGIO), Walter Deffaa, şi de responsabilul pentru România în acest directorat, Angela Martinez-Sarasola, într-o discuţie tehnică cu oficiali ai Reprezentanţei Permanente a României la UE, primul nivel la care astfel de avertismente se transmit.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul