Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele grupului Popularilor Europeni, Joseph Daul, refuză să-l primească pe premierul român Victor Ponta care începe miercuri o vizită la Bruxelles în încercarea de a calma criticile şi temerile mai multor lideri europeni în privinţa funcţionării statului de drept şi garantării independenţei justiţiei.

„Tocmai mi-a cerut, acum zece minute, să mă întâlnesc cu el. L-am refuzat", a spus liderul popularilor europeni care s-a întâlnit în cursul după amiezii cu liderii PDL conduşi de Vasile Blaga.

Daul a mai precizat că îl va primi pe Ponta de îndată ce aplică recentele decizii ale Curţii Constituţionale. "Cât timp respectă legea, eu îl primesc oricând", a adăugat liderul PPE. El a mai spus că, dacă premierul României va continua "de aceeaşi manieră", în prima sesiune a Parlamentului European de la Strasbourg, va trebui să vină în faţa tuturor euroaleşilor, să explice situaţia din România.

"Până atunci însă sper ca atât Comisia Europeană cât şi Consiliul Europei să acţioneze pentru ca instituţiile şi legile statului să fie respectate", a mai spus şegul grupului popularilor europeni.

Liderul grupului PPE din Parlamentul European a reacţionat după fiecare decizie a USL, iar după votul de vineri de suspendare a şefului statului, Daul a precizat că înlăturarea din funcţie a şefului statului şi a preşedinţilor celor două Camere în doar patru zile, prin încălcarea regulamentelor Parlamentului, a Constituţiei şi legilor poate fi considerată lovitură de stat.
Integral pe Adevărul