Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În dorinţa de a veni în sprijinul unor categorii de persoane având un numitor comun – chiriaşi afectaţi economic de situaţia extraordinară creată de pandemia actuală – parlamentul a adoptat Legea nr. 62/2020 privind aplicarea unor facilităţi de la plata chiriei pe perioada aferentă stării de urgenţă care, dincolo de intenţia generoasă, va crea multe interpretări divergente printre profesioniştii dreptului şi ai fiscalităţii, dar şi între partenerii contractuali.


De altfel, în buna tradiţie normativă dâmboviţeană, întâiul for legislativ al ţării a lăsat pe umerii specialiştilor din ministere dificila misiune de interpetare şi aplicare a prevederilor sale: articolul ultim al legii prevede foarte clar că „În termen de 15 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, ministerele de resort vor elabora proceduri de punere în aplicare.” Cu alte cuvinte, o lege care se va putea aplica numai după ce vor fi publicate legendarele „norme metodologice”.

Integral pe RepublicaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.