Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Începe o săptămână tensionată pentru miniștrii Guvernului Orban. Aceștia vor trebui să facă față unui întreg război care se va declanșa în Parlament împotriva lor. Împotriva acestora au fost depuse moțiuni simple, inițiate de PSD și programate pentru dezbatere și vot în cursul acstei săptămâni.

În ultima perioadă două astfel de demersuri au primit vot majoritar, în Camera Deputaților împotriva ministrului finanțelor, Florin Cîţu, și în Senat împotriva ministrului agriculturii, Adrian Oros, amintește CAPITAL. De această dată sunt vizați titularii portofoliilor Educației și Internelor.

La Senat este chemat, la începutul săptămânii viitoare, și Marcel Vela, pentru a răspunde la acuzațiile din moțiunea simplă depusă săptămâna trecută tot de PSD, care consideră că ordonanțele militare din perioada stării de urgență au fost un lung șir de decizii contradictorii, care au provocat haos. Ministrul de interne este criticat și pentru faptul că a depus cu întârziere proiectul de lege pentru reglementarea stării de alertă, fapt care ar fi dus la trei zile de vid legislativ – susțin social-democrații, citați de EVENIMENTUL ZILEI.

Surse liberale au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că ministrul de Interne, Marcel Vela, urmează să fie schimbat de la conducerea MAI, în urma conflictului pe care acesta l-a avut cu premierul Ludovic Orban şi președintele Klaus Iohannis, în perioada sărbătorilor pascale. Ministrul de Interne semnase un protocol cu BOR prin care angajaţii MAI urmau să împartă lumină în noaptea de Paşte, împreună cu alţi voluntari ai bisericii. Protocolul a fost anulat, însă, după intervenţia şefului statului, amintește JURNALUL NAȚIONAL.

Totodată, şi Monica Anisie ar urma să fie schimbată de la conducerea Ministerului Educaţiei, din cauza „bâlbelor” în gestionarea învăţământului de la distanţă, anunță GÂNDUL. Un alt ministru care ar urma să fie demis este Ion Ştefan, după ce acesta a fost acuzat că şi-ar fi angajat în sistem rudele. Ministrul Lucărilor Publice a intrat în atenţia presei şi cu o declaraţie controversată. Acesta a spus că are o casă mare, de aproape 1000 mp, deoarece constructorul ar fi greşit o grindă şi aşa s-a trezit cu un etaj în loc de mansardă.

Premierul Ludovic Orban susține însă că „nu există nici cea mai mică discuţie în momentul de faţă despre remaniere guvernamentală”, precizând, referitor la activitatea miniștrilor din cabinetul său în contextul crizei provocate de COVID-19 că „nu există om fără de greşeală”, anunță COTIDIANUL. „Nu există nici cea mai mică discuţie în momentul de faţă despre remaniere guvernamentală.

Toţi miniştrii Guvernului pe care îl conduc sunt implicaţi la maximum în eforturile pe care le facem pentru a lupta cu succes împotriva epidemiei şi pentru a lua toate măsurile care se impun pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor şi pentru a repune în mişcare economia românească, pentru a asigura o reluare a activităţii economice şi o relansare economică cât mai rapidă. Sigur că mai greşim, important e să recunoaştem atunci când greşim, să corectăm eventualele greşeli. Să le corectăm cât mai repede.”, a spus, premierul Ludovic Orban, citat de ROMÂNIA LIBERĂ.

Premierul Ludovic Orban a negat informațiile vehiculate în presă despre o iminentă remaniere, afirmând că ele reprezintă ”o minciună gogonată” și a amenințat că va fi nevoit să ”ia măsuri împotriva fake news-urilor promovate de unul-două site-uri de știri”, fără să le numească, scrie EDUPEDU.RO.

În ceea ce privește moțiunea împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, ADEVĂRUL constată că PSD îşi dă un pumn în gură cu ajutorul acesteia, pentru că „dacă tăceau, filozofi rămâneau“! Moţiunea cuprinde pagini întregi de acuze împotriva ministrului Educaţiei pentru gestionarea sistemului în timpul pandemiei de COVID-19. Însă nu putea ministrul să prevadă de la bun început, aşa cum o acuză autorii moţiunii, cum va evolua pandemia.

Toate ţările europene s-au confruntat cu această problemă, şi au luat decizii în timp, funcţie de datele aduse de pandemie. România a închis la timp şcolile, astfel că infectări de coronavirus în rândul elevilor n-au fost, sau în foarte mică măsură, şi nu la şcoală. Acuzele că n-a stabilit de la început un calendar şi metodologii de examene şi derulare a şcolii online sunt, aşadar, puerile şi neavenite.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.