Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a verificat vineri stadiul lucrărilor la principalele obiective de investiţii de infrastructură din judeţul Constanţa, inclusiv proiectele derulate în acest an de către Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (APMC), precum şi evoluţiile în cadrul activităţii de pilotaj, gradul de digitalizare a activităţii portuare şi situaţia navei Queen Hind.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis AGERPRES, reprezentanţii APMC i-au prezentat ministrului stadiul principalelor proiecte pentru care se vor depune cereri de finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, precum: extinderea la patru benzi a drumului dintre Poarta 7 şi joncţiunea obiectivului "Pod rutier la km 0+540 a Canalului Dunăre - Marea Neagră" cu drumul care realizează legătura între Poarta 9 şi Poarta 8 spre zona de nord a Portului Constanţa; modernizarea infrastructurii de distribuţie a energiei electrice în Portul Constanta; realizarea unei infrastructuri - reţea de tip port - community - system în vederea operaţionalizării sistemului de digitalizare la nivelul portului Constanţa.

"De multe ori discuţiile referitoare la Portul Constanţa au ca punct comun faptul că nu am ajuns să valorificăm întregul potenţial economic al acestui obiectiv naţional. De aceea cea mai bună soluţie este să rezolvaţi într-o primă fază toate problemele care au fost lăsate în suspensie de-a lungul anilor şi să pregătiţi concomitent un portofoliu de proiecte. Finanţare după cum ştiţi avem. Putem accesa şi fonduri europene importante pentru acest obiectiv, cu ajutorul cărora vom putea dezvoltat atât portul cât şi întreaga zonă. Pentru că dacă aici avem o creştere a fluxurilor şi o diversificare a activităţilor, vom avea o creştere clară a numărului de angajaţi şi un impact pozitiv semnificativ în economia locală şi naţională. Ceea ce vă cer este ca pregătirea proiectelor să fie făcută cu profesionalism şi rigoare pentru că numai astfel vom avea asigurată o finanţare corespunzătoare. Utilizaţi toţi specialiştii pe care îi aveţi angajaţi şi în mod sigur, în scurt timp, veţi avea rezultatele pe care ni le dorim cu toţii", a spus ministrul Lucian Bode.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.