Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

USR anunţă că depune un proiect de lege de modificare a Codurilor penale, în sensul transpunerii complete şi corecte a Directivei europene din 2014 privind confiscarea extinsă a averilor. „Prin grija PSD şi a aliaţilor săi, Directiva a fost transpusă deficitar, în beneficiul infractorilor dornici să scape de răspundere penală şi să rămână şi cu averile dobândite ilicit”, a transmis formaţiunea.

„Averea dobândită prin furt trebuie confiscată. Ani de zile, infractori cu legături în mediile politice au făcut averi de neimaginat pentru românii cinstiţi. Această stare de fapt trebuie să încetez şi va înceta”, a declarat, vineri, preşedintele USR, Dan Barna, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit USR, Directiva 2014/42/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind îngheţarea şi confiscarea instrumentelor şi produselor infracţionale săvârşite în Uniunea Europeană trebuia transpusă integral în legislaţia românească până în octombrie 2015.

„Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că ar fi afectat unele interese, drept pentru care Comisia Europeană s-a văzut nevoită să declanşeze procedura de infrigement împotriva României, ceea ce înseamnă că ţara noastră riscă sancţiuni însemnate, care pot ajunge şi la 115.000 euro pentru fiecare zi de întârziere.

Integral pe AdevărulComentarii

v Problema este de ce se permite sa se fure, deoarece statul are o serie de institutii care ar trebui sa vegheze sa nu se fure. In plus judecatile oare de ce permit, ca cineva sa fie declarat vinovat, dar fapta sa se prescrie, sa se constate ca sint furturi, dar fara confiscarea lor, etc. Astfel de fapte s-au intimplat indiferent de culoarea politica a conducerii tarii.

22 mai 2020 23:40

@ Salagean Ioan de pe Facebook Ai dreptate nea Ioane. Tu abureșți tot timpul, pentru că ești un căcat proaspăt tot timpul, cufuritule aburit! Mai bine ai face să dispari, că puți și a prostie dar și a căcat, căcatule aburit! Cu drag, Paulus

22 mai 2020 20:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.