Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Poate înţelege. Dar nu poate face abstracţie de contextul electoral în care ne aflăm. Măsura anunţată de Orban, cu trecerea în şomaj tehnic a unei părţi din bugetari, câte 15 zile pe lună, pare o frecţie la un picior de lemn. Au fost adoptate măsuri multe pentru sprijinirea mediului de afaceri. Dar s-au acordat la grămadă, şi cui are nevoie şi cui nu. Iar de verificări nu are nimeni timp, se dau pe proprie răspundere. Consecinta: se vor diminua dramatic încasările la buget.

Aceasta e prima problemă, veniturile bugetare Deja se ştie în „piaţa” financiară că pe primul trimestru se înregistrează un deficit de 8 miliarde de lei, la încasările la buget. De aici reacţia preşedintelui Iohannis şi a premierului, de „reevaluare” a tuturor cheltuielilor bugetare pe întreg anul 2020. Numai că alegerile de anul acesta reprezintă o frână teribilă, exact ca în 2009. Cum să te prezinţi în campanie electorală cu tăieri de salarii bugetare sau impozitări de pensii? Ghinion cu această pandemie, care a devoalat starea critică a finanţelor statului român.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.